Η Σερβία καταδικάζει τη ρωσική εισβολή, αλλά δεν επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα

Αλλάζει στάση το Βελιγράδι και έτσι η Σερβία καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις.
Έτσι, η Σερβία υπερψήφισε στην Γενική συνέλευση του ΟΗΕ την καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Πρόκειται για μερική αναθεώρηση της στάσης της Σερβίας μιας και μέχρι σήμερα το Βελιγράδι επικαλούμενο την αρχή της ουδετερότητας και τα εθνικά συμφέροντα απέφευγε να καταδικάσει την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Δεν επιβάλει κυρώσεις η Σερβία
Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι η υποστήριξη του ψηφίσματος στον ΟΗΕ δεν σημαίνει και αλλαγή της στάσης στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Η Σερβία αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία παρά τις πιέσεις που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε φόβους ότι οι ραγδαίες αλλαγές στο διεθνές πολιτικό περιβάλλον που θα ακολουθήσουν θα δημιουργήσουν δυσμενές κλίμα για την υπεράσπιση των σερβικών εθνικών συμφερόντων.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποπομπής της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ γεγονός που, όπως εκτίμησε, θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την κατάργηση του ψηφίσματος 1244 του 1999 που ορίζει το Κόσοβο ως αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες