Ιερόσυλοι ναρκέμπορες «έσπρωχναν» ναρκωτικά σε ναούς και σε νεκροταφεία!

Δυο άτομα 62 και 28 ετών αλβανικής υπηκοότητας, που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα συνελήφθησαν – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» – στο σπίτι που διέμεναν τον τελευταίο χρόνο στη Λακόπετρα, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Στο σπίτι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.846 γρ. κάνναβης ,1 πυροβόλο όπλο,2 γεμιστήρες και 9 φυσίγγια, 3.090 ευρώ,2 ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη δύο συνεργούς τους. Ο ένας που έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για παλιό «γνώριμο» των αστυνομικών αρχών, που τις έχει απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών. Υπολογίζεται πως τα κέρδη τους ανέρχονται στις 12.000 ευρώ.

Οι διακινητές, που τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, είχαν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, «πιάστηκαν στον ύπνο».
Στοιχείο που επιβεβαιώνει τον αιφνιδιασμό τους από τους αστυνομικούς αποτελεί και το γεγονός πως, δεν είχαν προχωρήσει στη λήψη κανενός μέτρου φύλαξης του πελατολογίου τους, αφού – κατά πληροφορίες της «Π» βρέθηκαν πολλές χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία και τηλέφωνα χρηστών (!).

Κατά την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκαν 110 αγοραπωλησίες σε τουλάχιστον 25 χρήστες, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία 17 ατόμων.

Τα «ραντεβού» κλείνονταν, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» οι συναντήσεις γίνονταν σε νεκροταφεία (!) και αύλειους χώρους εκκλησιών, πάντα βραδινές ώρες.

Οι συλληφθέντες, κατά την «έφοδο» δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, ενώ φέρεται να ακολούθησαν την τακτική του….«δεν ξέρω, δεν είδα», αποφεύγοντας να παράσχουν την οποιαδήποτε πληροφορία στους αστυνομικούς.

«Ξέπλυμα» χρήματος πίσω απ’ τους Αλβανούς;

Με πρώτη ματιά πρόκειται για μια σύλληψη «χαμηλού κυβισμού». Τα 8,2 κιλά χασίς δεν είναι δα και καμιά τεράστια ποσότητα. Κι όμως, η επιτυχία των διωκτικών αρχών είναι σπουδαία γιατί κρύβεται πλούτος πίσω από τη μικρή, σχετικά, ποσότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η δικογραφία, σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία της «Π», θα πάρει το δρόμο για την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και θα κληθούν οι συλληφθέντες να δικαιολογήσουν με ποιον τρόπο απέκτησαν μεγάλη περιουσία στην περιοχή, κυρίως, της Δυτικής Αχαΐας. Εκ πρώτης όψεως, τα περιουσιακά στοιχεία τους, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, δεν συμβαδίζουν με τα εισοδήματά τους από τις νόμιμες επαγγελματικές ενασχολήσεις τους.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες