ΗΠΑ: Επιβάτης προσγείωσε υποδειγματικά ένα μικρό αεροπλάνο, αφού ο κυβερνήτης αισθάνθηκε αδιαθεσία (βίντεο)

Ένας επιβάτης που δεν είχε καμία εμπειρία από αεροπλάνα κατάφερε να προσγειώσει ένα μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της Φλόριντας στις ΗΠΑ, αφού ο πιλότος του αισθάνθηκε αδιαθεσία.

«Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα» ακούστηκε να λέει στον πύργο ελέγχου ο άνδρας που επέβαινε σε ένα Cessna 2008 Caravan, το οποίο κατευθυνόταν από τις Μπαχάμες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταγραφή της συνομιλίας που μεταδόθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WPBF. «Ο κυβερνήτης μιλάει ασυνάρτητα. Δεν ξέρω καθόλου πώς να πιλοτάρω αεροπλάνο», πρόσθεσε.

Ο επιβάτης, αφού είπε ότι «δεν έχει ιδέα» για τη γεωγραφική θέση του αεροπλάνου, καθοδηγήθηκε στη συνέχεια από τους ελεγκτές που του συνέστησαν «να διατηρήσει οριζόντια τα πτερύγια και να προσπαθήσει να ακολουθήσει τις ακτές». Ο πύργος ελέγχου κατάφερε τελικά να εντοπίσει τον… μαθητευόμενο πιλότο και άλλοι ελεγκτές, στο αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς, τον βοήθησαν να προσγειώσει το αεροπλάνο.

Ελεγκτής ενημέρωσε τα άλλα αεροπλάνα

Ένας από τους ελεγκτές ενημέρωσε τα άλλα αεροπλάνα που πετούσαν στην περιοχή για αυτήν την «πολύ ειδική» προσγείωση.

«Προσπάθησα να του μιλάω έτσι ώστε να παραμείνει ψύχραιμος. Ήταν πραγματικά ήρεμος, έλεγε μόνο: άκου, απλώς δεν ξέρω πώς να πετάω, δεν ξέρω πώς να το σταματήσω, αν καταφέρω να φτάσω στην πίστα» αφηγήθηκε ο Ρόμπερτ Μόργκαν, ένας από τους ελεγκτές που στάθηκαν στο πλευρό του άτυχου επιβάτη.

Ο Μόργκαν είπε ότι θεωρεί πως η εμπειρία του ως εκπαιδευτής πιλότων τον βοήθησε να χειριστεί την κατάσταση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και της προσγείωσης ήταν σε επαφή με τον επιβάτη και του έκανε ένα «μάθημα εξπρές» για το πώς να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης και πώς να χρησιμοποιήσει τα φρένα. Πήρε την απόφαση να καθοδηγήσει το Cessna στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της περιοχής, αυτό του Παλμ Μπιτς, ώστε ο «μαθητής» του να έχει μπροστά του έναν «πραγματικά μεγάλο στόχο» για να κατεβάσει το αεροπλάνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες