ΗΠΑ: Συνελήφθη ένοπλος κοντά στο σπίτι του συντηρητικού δικαστή Κάβανο

Συνελήφθη νωρίς το πρωί σήμερα κοντά στο σπίτι του συντηρητικού δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μπρετ Κάβανο στο Μέριλαντ ένας ένοπλος ο οποίος είχε εξαπολύσει απειλές εναντίον του δικαστή, όπως ανέφερε μια εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post ο άνδρας, που είναι ηλικίας περίπου 25 ετών, ήταν οργισμένος για τη γνωμοδότηση που διέρρευσε τον περασμένο μήνα και άφηνε να εννοηθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ετοιμάζεται να ανατρέψει την απόφαση «Roe v. Wade», του 1973, με την οποία νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

«Περίπου στη 1.50 σήμερα, ένας άνδρας συνελήφθη κοντά στην κατοικία του δικαστή Κάβανο. Ήταν ένοπλος και εξαπέλυσε απειλές εναντίον του δικαστή», είπε η εκπρόσωπος Πατρίσια Μακέιμπ.

Γύρω από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει τοποθετηθεί ένας ψηλός, μαύρος φράχτης αφού διέρρευσε η γνωμοδότηση. Στελέχη του Δικαστηρίου είπαν ότι το κείμενο αυτό είναι αυθεντικό, όμως ένα προσχέδιο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι αυτή θα είναι και η τελική απόφαση. Με αφορμή τη γνωμοδότηση έχουν προγραμματιστεί το τελευταίο διάστημα πολλές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον και σε άλλες πόλεις από υποστηρικτές του δικαιώματος στην άμβλωση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες