«Άνοιξαν» ταβέρνες, καφενεία και οίκοι ανοχής εν μέσω καραντίνας – «Βροχή» τα πρόστιμα

Ψητοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, ακόμη και οίκοι ανοχής άνοιξαν στην Αττική παρά την απαγόρευση λόγω κορονοϊού. Τα πρόστιμα έπεσαν βροχή όπως και τα λουκέτα. Μόνο την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν 24.374 έλεγχοι, από τους οποίους οι 4.535 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και βεβαιώθηκαν 571 παραβάσεις:
Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λοιπά καταστήματα και ιδιωτικούς χώρους βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
• σε 6 εστιατόρια-ψητοπωλεία στην Αθήνα, για παρουσία πελατών στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του καταστήματος, επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 3.000 ευρώ στους υπευθύνους αυτών.
• σε καφετέρια στην Κυψέλη συνελήφθη ο ιδιοκτήτης για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, για παρουσία πελατών στο εσωτερικό του καταστήματος. Στον ιδιοκτήτη και σε 7 θαμώνες βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ για παραβίαση διατάξεων περί περιορισμού της κυκλοφορίας και διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ για μη χρήση προστατευτικής μάσκας.
• σε κατάστημα εμπορίας κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας για παρουσία πελατών στον εσωτερικό χώρο χωρίς ραντεβού, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ στο υπεύθυνο αυτού.
• σε οίκο ανοχής στην Καλλιθέα συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη και δύο εργαζόμενες για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού. Στην προσωρινά υπεύθυνη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στις δύο εργαζόμενες και σε θαμώνα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ.
• σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κυψέλη για διοργάνωση κορονοπάρτι, συνελήφθη ο διοργανωτής για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. Στους 41 συμμετέχοντες στην συνάθροιση, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ για παραβίαση διατάξεων περί περιορισμού της κυκλοφορίας.
• Σε 4 καταστήματα καφέ- μπαρ στη Δυτική Αττική συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι αυτών για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 3.000 ευρώ σε δύο εξ’ αυτών και 5.000 στους άλλους δύο. Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, σε 16 συνολικά θαμώνες για παραβίαση διατάξεων περί περιορισμού της κυκλοφορίας.
• επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμα 3.000 στον διοργανωτή συνάθροισης σε ιδιόκτητο χώρο στη Δυτική Αττική
• Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης στη Δυτική Αττική για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, για παρουσία πελατών εντός αυτού πέραν των προβλεπομένων.
• Σε αναψυκτήριο-καφετέρια στα Βόρεια Προάστια συνελήφθη η προσωρινά υπεύθυνη για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ για παρουσία πελατών σε εξωτερικό χώρο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες