«Είμαι βοτανολόγος, δεν τους υποσχέθηκα θεραπεία» φέρεται να είπε στην απολογία του ο ψευτογιατρός

Αρνήθηκε κατά τη διάρκεια της δίωρης παράνομης του στο ανακριτικό γραφείο τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ο 47χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος που το μόνο που ήθελε, ήταν, όπως φέρεται να είπε, να βοηθήσει τα δυο παιδιά που χάθηκαν.
Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε συγνώμη από τους γονείς τους και να υποστήριξε πως ουδέποτε τους είχε υποσχεθεί πλήρη ίαση από τις ασθένειες που αντιμετώπιζαν. Τα όσα όμως υποστήριξε ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.
Μάλιστα για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ο κατηγορούμενος και η υπεράσπισή του φέρονται να προέβαλλαν το επιχείρημα πως η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που απαιτεί ο νόμος για να τυποποιησει το αδίκημα. Δεν αποκλείεται δε ο κατηγορούμενος να καταθέσει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά υποστηρίζοντας πως η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.
Ακόμη, ο 47χρονος κατά την απολογία του υποστήριξε πως ποτέ δεν επιχείρησε να πείσει κάποιο από τα παιδιά να διακόψουν την θεραπεία που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους, ούτε έδωσε υποσχέσεις ότι θα τους θεραπεύει.
Ακόμη, φέρεται να ζήτησε συγνώμη και πως το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία είχε συναντήσει ενώ είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν. Πάντως, ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε ότι πήρε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων, δηλαδή των δυο δυο παιδιών και ενός ηλικιωμένου άνδρα. Αντίθετα, υποστήριξε ότι δεν πήρε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.
Παραδειγματική τιμωρία
Εν τω μεταξύ σε κοινή δήλωσή τους οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων του 47χρονου με κοινή δήλωσή τους προς τα ΜΜΕ, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου και συγχαίρουν την ελληνική αστυνομία για τη σύλληψή του.
Η δήλωση, την οποία υπογράφει ο δικηγόρος τους Δημήτριος Κουσιουρής, έχει ως εξής:
«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του. Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής. Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγωνιστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας. Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες