«Εμφύλιος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις «ατυχείς πρωτοβουλίες» Σεβαστίδη

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση που μαίνεται στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με την πλειοψηφία πλέον των μελών της να στρέφεται ευθέως κατά του προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη. Σήμερα, πέντε μέλη της ΕΔΕ ζητούν εγγράφως να συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης «εν όψει των τελευταίων, τουλάχιστον ατυχών (…) πρωτοβουλιών» του κ. Σεβαστίδη.
Η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι για τα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του κ. Σεβαστίδη για την κριτική που δέχθηκαν οι εισαγγελείς αναφορικά με την κατηγορία που απήγγειλαν στους συλληφθέντες των καταλήψεων στο Κουκάκι, η αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό αλλά και η μη αποστολή του ψηφίσματος της γενικής συνέλευσης της Ένωσης στον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα.
Αναλυτικά το αίτημα των πέντε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ για έκτακτη σύγκλησή του έχει ως εξής: «Ενόψει των τελευταίων, τουλάχιστον ατυχών, κατά τη γνώμη μας, πρωτοβουλιών του Προέδρου της Ένωσης μας Χριστόφορου Σεβαστίδη και με αφορμή την έγγραφη δήλωσή του στις 16.1.2020 ως προς τα θλιβερά γεγονότα επί της οδού Ματρόζου αλλά και της προσωπικής του απόφασης περί μη προσκλήσεως του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην ετήσια ΓΣ και εν συνεχεία αποστολής επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά στον Υπουργό Επικρατείας, ενέργειες που προκαλούν σύγχυση εντός του Δικαστικού Σώματος αλλά και στην κοινή γνώμη, εάν δηλαδή είναι απόψεις προσωπικές του Πρόεδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αυτής, ζητούμε σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου το συντομότερο επί τω τέλει διασφαλίσεως του σεβασμού του καταστατικού πλαισίου της Ένωσης μας».
Το αίτημα υπογράφουν ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος Εφέτης Α΄ Αντιπρόεδρος, Νίκος Σαλάτας Εφέτης Γενικός Γραμματέας, Ευστάθιος Βεργώνης Αντεισαγγελέας Εφετών Β΄ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Φούκας Πρόεδρος Πρωτοδικών Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας και Χρήστος Νάστας Πρόεδρος Εφετών Μέλος ΔΣ.
Διαβάστε επίσης:
Αιχμηρή απάντηση από τον Σεβαστίδη για τις διώξεις των συλληφθέντων στο Κουκάκι

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες