«Πόλεμος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Στην αντεπίθεση περνά ο Σεβαστίδης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, αμέσως μετά το αίτημα πέντε συναδέλφων του για έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, προκειμένου να συζητηθούν ενέργειες του ιδίου, όπως για παράδειγμα οι απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα αναφορικά με τις διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων στο Κουκάκι. Ο κ. Σεβαστίδης αποδέχεται την έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης (την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020), πλην, όμως, ζητά κατά τη συνεδρίαση να μπουν στο τραπέζι κι άλλα ζητήματα που αφορούν -κατά τον ίδιο- σε συγκεκριμένους συναδέλφους του.
Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σεβαστίδης έχει ως εξής:
«Παρακαλείσθε να παραστείτε στηv έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 16:00, στα γραφεία της Ένωσης με θέματα:
– Να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι.
– Να εξηγήσει στο ΔΣ ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος την πρακτική του να εκπροσωπεί την Ένωση σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 2 του Καταστατικού, που αναθέτει αποκλειστικά την εκπροσώπηση της Ένωσης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα,
– Το από 17-1-2020 αίτημα των κκ. Λυμπερόπουλου, Σαλάτα, Βεργώνη, Φούκα και Νάστα.
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. καλούνται να παραστούν οι Πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους όλων των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.»

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

99 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες