«Σφάζονται» για τη διαδοχή στο κόμμα του Γιώργου Τράγκα: Ο Κουρτζίδης τη διεκδικεί – Τι απαντά η οικογένεια

«Σφάζονται» στο κόμμα του Γιώργου Τράγκα, λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατό του από κορονοϊό, με καταγγελίες για αυθαίρετες διαδικασίες διαδοχής και αντεγκλήσεις.
Όλα ξεκίνησαν με τα όσα έγραψε ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα, Παντελής Ζήλος ο οποίος μίλησε για αυθαίρετες διαδικασίες σχετικά με τον διορισμό νέου προέδρου στο Κίνημα Ελευθεροι Άνθρωποι.
Η συνέχεια δόθηκε με τις αναρτήσεις του εκπροσώπου Τύπου, Πάρι Κουρτζίδη ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για προσπάθεια ορισμένων να δουν το κίνημα ως λάφυρο και απείλησε με αποκαλύψεις.
Τα ξημερώματα δε ο κ. Κουρτζίδης με νέα ανάρτησή του κατηγορήσει, χωρίς να τον κατονομάσει, τον διευθυντή ως θρασύδειλο και την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα πως «κλαίει με κροκοδείλια…», ενώ την ίδια ώρα αφήνει αιχμές πως οι εργαζόμενοι στο κόμμα είναι απλήρωτοι.
Τι έγραψε ο Παντελής Ζήλος
Σε ανακοίνωσή του την οποία υπογράφει και η οικογένεια του εκλιπόντος, επισημαίνεται ότι η εκλογή νέου προέδρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και αναφερόμενος στον εκπρόσωπο τύπο του κόμματος επισημαίνει ότι «δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ζήλου:
«Το Κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Γεώργιο Τράγκα και ήταν αποτέλεσμα προσωπικής του έμπνευσης και οράματος και μάλιστα το σήμα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» έχει προγενέστερα καταχωρηθεί νόμιμα επ’ονόματί του ως εθνικό και κοινοτικό σήμα.
Ο Γιώργος Τράγκας ορίστηκε, σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος Πρόεδρος και με τις εξουσίες που αναφέρονται σε αυτό. Στο ίδιο καταστατικό προβλέπονται με απόλυτη σαφήνεια οι διαδικασίες για την σύγκληση του Συνεδρίου και την εκλογή των οργάνων του.
Οποιαδήποτε ενέργεια να «αυτοχρισθεί» κάποιος πρόεδρος του Κινήματος, είναι αντίθετη στους όρους του καταστατικού, καθώς και στη βούληση του εκλιπόντος Γεωργίου Τράγκα, η μνήμη του οποίου οφείλει να παραμείνει αλώβητη.
Ήδη και μόλις 9 ημέρες μετά το θάνατο του Ιδρυτή Γεωργίου Τράγκα, επισπεύδονται αυθαίρετα «διαδικασίες» αυτοδιορισμού προέδρου του Κινήματος και χορήγησης «ψήφου εμπιστοσύνης» κατά πλήρη παράβαση των όρων του καταστατικού και της προβλεπόμενης διαδικασίας, ως και των αρχών ψηφοφορίας (έμμεση αποδοχή εκ της μη αποστολής απαντητικού email !) και μάλιστα με την ταυτόχρονη χρήση ευφάνταστων και φανταστικών σεναρίων και συνομιλιών, δήθεν, λίγο πριν το θάνατο του Προέδρου.
Η εκλογή του Προέδρου του Κινήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου του Κινήματος, (Εκπρόσωπος Τύπου) με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και έγκριση του Προέδρου. Τα παραπάνω οφείλουν να γίνουν κατανοητά και απολύτως σεβαστά και οι τυχόν «επισπεύδοντες» να απέχουν από αντίστοιχες ενέργειες υπό τον μανδύα της δήθεν συνέχισης του οράματος του Προέδρου, χρησιμοποιώντας την υποδομή, τους στόχους του κινήματος και κυρίως το πολιτικό όραμα του θανόντος, προς ικανοποίηση προφανώς προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών.
Είναι πραγματικά αδιανόητο όταν το χώμα που τον έχει σκεπάσει είναι ακόμα νωπό, να έρχονται στο προσκήνιο ανενδοίαστα, προσωπικές φιλοδοξίες προσώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, με έναν τρόπο και μια ταχύτητα που προσβάλλει τη μνήμη του πολυαγαπημένου μας Γεωργίου Τράγκα, την οποία η οικογένειά του και τα μέλη του Κινήματος έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε.
Όποιος εκφράζει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του Κινήματος οφείλει να το πράξει στα πλαίσια και σύμφωνα με τα οριζόμενα από το καταστατικό του κινήματος και κυρίως μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, στην βάση και με τις αρχές που χάραξε ο ιδρυτής του, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του. Οτιδήποτε πέραν αυτού, χαρακτηρίζεται κατ’ ελάχιστον προσβολή και βεβήλωση.
Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου, Παντελής Ζήλος
Η Οικογένεια του Γεωργίου Τράγκα»
Ο Πάρις Κουρτζίδης πέρασε στην αντεπίθεση
«Ο πρόεδρος ζήτησε να υπερασπιστώ τον ίδιον και το κίνημα μέχρι τέλους. Να αγνοήσω τυχόν οικείους υποκριτές και Φαρισαίους… Αν όμως δεν σεβαστούν τις πολιτικές επιθυμίες του, αν πάνε να βλάψουν την ορθόδοξη συνέχεια των Ελεύθερων Ανθρώπων, αν τολμήσουν να δουν το κίνημα ως κληρονομιά ή ως λάφυρο για συμψηφισμούς με τον «Λουδοβίκο», τότε να μην τους καλύψω άλλο… Να ανοίξω στόμα και χαρτιά… κι ας μην ξέρουν πού να κρυφτούν μετά! Η δε επιλογή στα εγκαίνια του Κ.ΕΛ.ΑΝ. όταν με κάλεσε δίπλα του για να κόψουμε μαζί, ταυτόχρονα, το πρώτο κομμάτι, ασφαλώς και ήταν άκρως συμβολική…».
Ενώ αργά χθες το βράδυ επανήλθε με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση που κατηγορεί τον Παντελή Ζήλο ότι είναι θρασύδειλος και την οικογένεια ότι κλαίει με κροκοδείλια δάκρυα! Και ότι έχουν αφήσει απλήρωτο το προσωπικό…
Η ανάρτηση του Πάρι Κουρτζίδη:
Θα πρότεινα σε έναν διευθυντή θρασύδειλο… και σε μια οικογένεια που κλαίει με κροκοδείλια… Πριν βγάζουν συκοφαντικές, στρεβλές και fake ανακοινώσεις στον τύπο, να φροντίζουν να πληρώνουν τουλάχιστον μισθούς και δώρα στο προσωπικό, τέτοιες μέρες Χριστουγέννων… Μην τολμούν με ανεκδιήγητο κυνισμό να προσβάλουν τη μνήμη του αδικοχαμένου και αείμνηστου… Μη ζητάνε να περάσουν 40 μέρες και μετά βλέπουμε…
Γιατί σε μένα ο ίδιος είπε, χωρίς να τον ρωτήσω, από μόνος του ο άνθρωπος, μιλώντας στο τηλέφωνο πριν διασωληνωθεί, πως τα είχε όλα τακτοποιήσει…
Οφείλω δε να πω ότι… σ’ εμένα ψέματα δεν είπε ποτέ!
Ήταν πάντα κύριος απέναντι μου, όπως κι εγώ σε αυτόν!
Φίλος και αδελφός! Για πάντα ΜΑΖΙ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποκλειστικό «L&O»: Διάρρηξη μυστήριο στο προξενείο της Κολομβίας – Τι ερευνούν οι Αρχές
Μετάλλαξη Όμικρον: Ρεβεγιόν με self test – Αρχές του 2022 «κλειδώνουν» τα νέα μέτρα
«Χάος» στον Κηφισό: Μποτιλιάρισμα λόγω καραμπόλας 4 οχημάτων (εικόνα)
Φολέγανδρος: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες