Κακοκαιρία σε Μακεδονία και Θεσσαλία: Πάνω από 800 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς

Η Πυροσβεστική σε πλημμυρισμένους δρόμους

Η Πυροσβεστική από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (5/9) δέχθηκε 801 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, κατά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος:

  • Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 780 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 70 περιπτώσεις εκ των οποίων, 58 για αντλήσεις υδάτων, πέντε (5) για κοπές δέντρων και επτά (7) για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 21 κλήσεις, εκ των οποίων:

– στο Βόλο 20 κλήσεις, ενώ ενέργειες έγιναν σε επτά (7) περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων και

– στο Μουζάκι Καρδίτσας μία (1) άντληση υδάτων

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε εχθές Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους συμπολίτες μας και όσους οδηγούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες