22.5 C
Athens
18 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

  Καλαμάτα: Δημόσιοι υπάλληλοι διακινούσαν παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη!


  Δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετείχαν σε κύκλωμα το οποίο διακινούσε μετανάστες από την χώρα μας στην Ευρώπη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του L&O.
  Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πως τρείς γυναίκες που εργάζονταν σε δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.
  Πρόκειται για μια 57χρονη υπάλληλο ΔΟΥ, μια 58χρονη στον ΕΦΚΑ και μια 56χρονη σε ΚΕΠ.
  Οι τρείς γυναίκες σύμφωνα με την αστυνομία βοηθούσαν το κύκλωμα, με έγγραφα και σφραγίδες που χρειάζονταν οι μετανάστες για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Εγκέφαλος του κυκλώματος μια 63χρονη γυναίκα ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας σεκιούριτι ΔΟΥ της Αττικής, μια λογίστρια και ένα ακόμη ζευγάρι.
  Στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και σύμφωνα με πληροφορίες του L& O τα χρήματα τα έλεγαν ζάχαρη.
  Δείτε το Δελτίου Τύπου της Αστυνομίας
  Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας κατασκεύαζαν πλαστά ταξιδιωτικά και διοικητικά έγγραφα, τα οποία διακινούσαν στην Αττική και γενικότερα στην επικράτεια.
  Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 11 μελών της οργάνωσης. Η σύλληψη 10 ενεργών μελών της, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 07 Οκτωβρίου στην Αθήνα.
  Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, όπου συνελήφθησαν οχτώ ημεδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 53 ετών και έξι γυναίκες, ηλικίας από 51 έως 64, αντίστοιχα, καθώς και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 45 ετών, αντίστοιχα.
  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τις κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών περί προσωπικών δεδομένων, πλαστογραφίας, απάτης, απάτης μέσω υπολογιστή, ψευδείς βεβαιώσεις από υπαλλήλους, δωροδοκία, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, νομιμοποίηση εσόδων και της παράνομης κατοχής και διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αλλοδαπών. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη μία 56χρονη ημεδαπή, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.
  Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021 έως και χθες (7.10.2021), οι ανωτέρω, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, η οποία δραστηριοποιούταν στην έκδοση Α.Φ.Μ., Κλειδαρίθμων, Α.Μ.Κ.Α. και Α.Μ.Α. καθώς και πλαστών τίτλων διαμονής, νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής στη Χώρα σε παράτυπους αλλοδαπούς τρίτων χωρών, ως και τη διευκόλυνση εισόδου/εξόδου από την Χώρα αυτών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
  Από την εμπορία των πλαστών εγγράφων αποκόμιζαν για κάθε έγγραφο χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από -50- έως -7.500- ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα και το είδος του εγγράφου.
  Σε παράλληλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα εντοπίστηκε εργαστήριο κατασκευής πλαστών εγγράφων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  το χρηματικό ποσό -14.750- ευρώ,
  το χρηματικό ποσό -1.120- κορώνες Σουηδίας,
  το χρηματικό ποσό -5.610- Πακιστανική Ρουπία,
  εκτυπωτής,
  φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  πύργος ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  πλαστικοποιητής – θερμοκολλητής εγγράφων,
  ρολά θερμοκόλλησης,
  μεταλλικές πλάκες παραχάραξης,
  εργαλεία παραχάραξης,
  επαγγελματικός επιτραπέζιος χαρτοκόπτης,
  επιτραπέζιος μεγεθυντικός φακός
  -1.358- λευκές κενές πλαστικές κάρτες κατάλληλες για κατάρτιση πλαστών εγγράφων,
  συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  -11- διαβατήρια αρχών Πακιστάν, αμφιβόλου γνησιότητας,
  -1- διαβατήριο αρχών Ινδίας, αμφιβόλου γνησιότητας και εντός αυτού -1- άδεια διαμονής Πορτογαλίας,
  -2- κενά έντυπα αδειών διαμονής Ελλάδος,
  -6- κενά έντυπα ειδικών προξενικών θεωρήσεων (VISA) Ευρωπαϊκών Χωρών,
  -19- ιριδίζουσες ζελατίνες για έκδοση πακιστανικών διαβατηρίων,
  -13- ιριδίζουσες ταινίες,
  εκατοντάδες έγγραφα αλλοδαπών υπηκόων,
  στικάκια “USB” και
  βιβλία- σημειώσεις με χρηματικά ποσά,
  Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε σε γραφείο της 63χρονης, η οποία είχε ηγετικό ρόλο, καθώς και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  το χρηματικό ποσό των -19.008- ευρώ,
  -11- εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
  -26- συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  -3- παράβολα ελληνικού δημοσίου,
  -1- διαβατήριο Αρχών Γεωργίας, αμφιβόλου γνησιότητας,
  -1- διαβατήριο Αρχών Ινδίας, αμφιβόλου γνησιότητας,
  -2- κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  υπολογιστής τύπου “tablet”,
  -4- συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας,
  παντοειδείς σφραγίδες,
  σημειωματάρια και
  πλήθος εγγράφων.
  Τέλος, από την εγκληματική τους δράση φέρεται ότι είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις -500.000- ευρώ.
  Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  Πανικός στο κέντρο της Αθήνας: Εμβόλισαν περιπολικό μετά από καταδίωξη – Ένας τραυματίας (βίντεο & εικόνες)
  Έφτασε η κακοκαιρία «Αθηνά» στην Αττική – Καταιγίδες σε όλη την χώρα
  Live: Τα μέτρα για τις ανατιμήσεις – Οι ανακοινώσεις από Σταϊκούρα, Σκρέκα και Σκυλακάκη
  Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
  Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ