Στο Καστελόριζο ο Νίκος Χαρδαλιάς – Συναντήθηκε με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού (εικόνες)

Στο Καστελόριζο ο Νίκος Χαρδαλιάς για την τελετή παράδοσης εγκατάστασης στατού μετατροπέα επ’ ωφελεία του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι.

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά και του διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Αναστάσιου Μάνου παραδόθηκε προς χρήση χθες, εγκατάσταση στατού μετατροπέα (converter) επ’ ωφελεία του Πολεμικού Ναυτικού στον λιμάνι του του Καστελλόριζου, έργο υποδομής, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ηλεκτροδότησης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους και συμβάλλει, αφενός μεν στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου, αφετέρου δε στη μείωση του περιβαλλοντικού «θορύβου», καθώς και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη νήσο, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το εν λόγω έργο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, σε στενή συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και τη συμβολή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Μεγίστης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παρόντες ήταν επίσης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παιδείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χρήστος Μπάρδος ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, o δήμαρχος Μεγίστης Γεώργιος Σαμψάκος, ο αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης, ο διοικητής της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης συνταγματάρχης Βασίλειος Μήτσιος, ο κυβερνήτης ττης πυραυλακάτου ΔΑΝΙΟΛΟΣ πλωτάρχης Νικόλαος Γκρέκας, αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και του ΔΕΔΔΗΕ.

Περαιτέρω ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την πυραυλάκατο, ενημερώθηκε για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΔΑΝ, συνομίλησε με τα στελέχη και τους οπλίτες θητείας και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών για την κατασκευή του νέου κτιρίου για τη διαμονή του προσωπικού.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες