Καταγγελίες Μπεκατώρου: Άνοιξε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων – Δηλώσεις Γ. Παπαδημητρίου (βίντεο)

Ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου προκειμένου να καταθέσει μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίησή της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της ιστιοπλοΐας βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδημητρίου με επιστολή του δήλωσε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Πάντως ο ίδιος δεν ήταν μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας την εποχή που, σύμφωνα με την κυρία Μπεκατώρου έλαβε χώρα η κακοποίηση της.
Ο κ. Παπαδημητρίου κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος της κορυφαίας αθλήτριας.
Σε δήλωσή του σήμερα έξω από την εισαγγελέα ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε: «Να βοηθήσουμε όλοι σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα να μιλήσει»,
Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε: Η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για «δυσάρεστο περιστατικό».
Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Μήτσαινας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ατιμωτικό αδίκημα του οποίοι ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν.
Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Στην Ευελπίδων ο προπονητής

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες