Κάτω Πατήσια: Έτσι αποχαιρέτησαν τον 14χρονο που αυτοκτόνησε οι συμμαθητές του

Πανελλήνιο σοκ προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας ενός 14χρονου στα Κάτω Πατήσια.

Μάλιστα, οι συμμαθητές του και τα παιδιά στο σχολείο αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι «έφυγε» από κοντά τους.

Έτσι, την Δευτέρα (16/05), στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών, οι συμμαθητές του 14χρονου Μάκη συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και με τις τσάντες τους σχημάτισαν το όνομα του παιδιού: «Μάκης». Έπειτα άναψαν ένα καπνογόνο και φώναζαν δυνατά το όνομά του.

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Στα Εγκληματολογικά εργαστήρια έχει σταλεί το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου αγοριού, με την Αστυνομία να αναζητά περισσότερες απαντήσεις σχετικά με τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Μέχρι στιγμής από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού, δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει την πράξη με το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι του TikTok, «blackout challenge».

«Blackout challenge»

Πρόκειται για «πρόκληση» που ενθαρρύνει στους χρήστες τις εφαρμογής να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που θα διενεργήσει την έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία, σημειώνει ότι μέχρι σήμερα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, δεν έχει συνδεθεί κάποια αυτοκτονία με το συγκεκριμένο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες