Καβάλα: Δύο σοροί έχουν εντοπιστεί στα συντρίμμια, η μία έχει ανασυρθεί

Έκτακτη ενημέρωση για την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, το απόγευμα σήμερα.

Όπως ενημέρωσε, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο της συντριβής του Antonov στην Καβάλα ενώ παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί μια σορός από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους, συμπληρώνοντας πως ακόμα μία έχει εντοπιστεί.

Επίσης, ανέφερε πως έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης με συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού του Ελληνικού Στρατού και 30 πυροσβέστες, με σκοπό τη δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρους απολύμανσης.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των υπολοίπων έξι μελών του πληρώματος, όλοι Ουκρανικής καταγωγής.

Γιατί η μία σορός ήταν άθικτη

Επιπλέον, σημειώνεται πως η μία σορός μεταφέρεται σε χώρο απολύμανσης και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η σορός που ήδη έχει απομακρυνθεί από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας, ήταν άθικτη και για αυτό εκτιμάται ότι κατά την πρώτη πρόσκρουση εκτοξεύθηκε μακριά από το αεροσκάφος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες