16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Κέρκυρα: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις «εξαφανισμένες δικογραφίες» και την αθώωση της πρώην εισαγγελέως

    Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη στην απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κέρκυρας με την οποία αθωώθηκε η πρώην εισαγγελέας του νησιού για την υπόθεση των «εξαφανισμένων δικογραφιών».

    Την άμεση καθαρογραφή και καταχώριση της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κέρκυρας με την οποία κρίθηκε αθώα πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, που είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση των «εξαφανισμένων δικογραφιών», προκειμένου να κρίνει αν συντρέχει λόγος άσκησης αναίρεσης κατά της παραπάνω απόφασης, ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

    Η πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας, κρίθηκε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση με το σκεπτικό ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά της κατηγορουμένης. Συγκεκριμένα ο συνήγορό της σε δήλωσή του ανέφερε:

    «Αθώα κρίθηκε σήμερα 12.03.25 η πρώην προϊσταμένη Εισαγγελέας Κερκύρας Τατάκη για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση από το Εφετείο Κέρκυρας (υπόθεση δήθεν «παραδικαστικού» με τις «χιλιάδες χαμένες δικογραφίες») καθώς το δικαστήριο διέγνωσε ανυπαρξία δόλου στο πρόσωπό της.

    Καταρρέει πλέον το – ούτως ή άλλως – σαθρό οικοδόμημα των γνωστών κατηγόρων της περί δήθεν οιασδήποτε δόλιας προαίρεσής της.

    Κρίσιμη ήταν η αποδειχθείσα στο ακροατήριο αταξία που επικρατούσε κατά τα χρόνια υπηρεσίας της στην Εισαγγελία Κερκύρας και η έλλειψη μηχανοργάνωσης καθώς και η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων από το λιμάνι στο νέο κτίριο των δικαστηρίων το 2012 χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες οργάνωσης μίας τέτοιας μεταφοράς».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ