Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί» λέει ο πατέρας Αντώνιος – Τι υποστηρίζει η πρεσβυτέρα

Απάντησεις στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου» θέλησαν να δώσουν με νέες δηλώσεις τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

«Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;» δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος στο Star. Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα αναφέρει: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Δηλώσεις πάντως έκαναν και οι συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι αλήθεια οι καταγγελίες. Πίσω από αυτές υπάρχουν θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα».

Έλαβε σχεδόν 28 εκατ. ευρώ σε δωρεές μέσα σε μία τετραετία

Την ίδια ώρα, τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου» βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της οικονομικής αστυνομίας και της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, παράλληλα με την έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιες Αρχές για τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων που διέμεναν στις δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση, προκαλούν αίσθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής LiveNews, από τον οικονομικό έλεγχο στην «Κιβωτό» προέκυψε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που είχαν προσφέρει ιδιώτες στην «Κιβωτό» με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της. Την ίδια χρονική περίοδο, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες της εκπομπής, αναφέρουν ότι για το 2022 οι δωρεές στην «Κιβωτό» ανήλθαν σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να βοηθήσουν.

Όπως προκύπτει και από την ιστοσελίδα της Οργάνωσης, έχει 52 χορηγούς.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες