Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα του εισαγγελέα για «μαύρο ταμεία» – Πόσα ήταν τα χρήματα από τις δωρεές και τις χορηγίες

Ο οικονομικός έλεγχος στην «Κιβωτό του Κόσμου» έδειξε ότι την περίοδο 2017-2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, με τις αποκαλύψεις για την οργάνωση να μην έχουν τέλος.

Εκτός από τις καταγγελίες που έρχονται «βροχή» για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του κόσμου». Μία ΜΚΟ με δύο ουσιαστικά μετόχους, τη γυναίκα του πατέρα Αντώνιου και την μητέρα του. Το 50% στη σύζυγο και το άλλο 50% στην 86χρονη μητέρα του πατέρα Αντώνη.

Ο τζίρος της δομής φαίνεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Mega, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου, τα τελευταία 8 με 10 χρόνια.

Το «δεξί» χέρι του πατέρα Αντωνίου

Στο μεταξύ, ο αλλοδαπός που φέρεται να είναι το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου, είχε έρθει και φιλοξενείτο στη δομή, προερχόταν από μία οικογένεια με 6 αδέρφια, τρία αγόρια και τρία κορίτσια. Τα 3 αγόρια είχαν πάρει σημαντικές θέσεις στην ΜΚΟ και ο αλλοδαπός ήταν και οδηγός του πατέρα Αντωνίου.

Μάλιστα, τον ακολουθούσε παντού, όπου πήγαινε, και οι πληροφορίες θέλουν να έχει μπορέσει να έχει γίνει ανάδοχος σε ένα παιδάκι που μένει στη δομή.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες