Κιβωτός του Κόσμου: Το απειλητικό μήνυμα στον 19χρονο μέσω Messenger να «μαζέψει» όσα είπε – Πληθαίνουν οι καταγγελίες συγγενών παιδιών στις δομές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» τόσο για θέματα κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος παιδιών από στελέχη του Οργανισμού όσο και για την οικονομική διαχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετά από έλεγχο εντοπίστηκαν ανάμεσα στα ακίνητα της «Κιβωτού» και τρία διαμερίσματα στο κέντρο του Βόλου. Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι καταγγελίες συγγενών που υποστηρίζουν ότι δεν τους άφηναν να έχουν καμία επαφή με τα παιδιά.

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας έχουν κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην Κεντρική δομή της Αθήνας στον Κολωνό, στην Δομή της Καλαμάτας, στα παραρτήματα Πωγωνιανής και Κόνιτσας στην Ήπειρο, αλλά και στις δομές στην Χίο και στον Βόλο, συγκεντρώνοντας παραστατικά και ηλεκτρονικά αρχεία από τα λογιστήρια, τα οποία ερευνώνται σε συνεργασία με την εφορία και την ΑΑΔΕ.

Σύντομα θα έχουν στα χέρια τους και τις πληροφορίες που έχουν ζητήσει από τραπεζικά ιδρύματα για λογαριασμούς που διαθέτουν νυν και πρώην μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου, μετά την εντολή που έλαβε από την οικονομική αστυνομία, ανάμεσα στα ακίνητα του οργανισμού, εντόπισαν και τρία διαμερίσματα σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.

Οι απειλές στον 19χρονο

Στο μεταξύ όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Real News, απειλές για την ζωή του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε την σεξουαλική του κακοποίηση και πυροδότησε το ντόμινο των εξελίξεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο νεαρός δέχτηκε απειλητικό μήνυμα, στο messenger, που του ζητά να… «μαζέψει» την καταγγελία.

Μάρτυρες κλειδιά για την υπόθεση θεωρούνται δύο φιλοξενούμενα παιδιά στην ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», τα οποία κατονομάστηκαν από άτομα που έχουν δώσει κατάθεση στην εισαγγελία, ως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι καταγγελίες συγγενών παιδιών στις δομές

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες συγγενών παιδιών που διαμένουν στις δομές του οργανισμού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στελέχη των ιδρυμάτων επιχειρούσαν να τους αποξενώσουν από αυτά και είχαν για χρόνια να τα δουν ή να επικοινωνήσουν μαζί τους.

«Μάζευαν παιδιά και δεν ήθελαν να τα πάνε σε οικογένειες. Απορρίπτανε χωρίς αιτιολογία τις αναδοχές και ήθελαν να τα εγκλωβίσουνε σε αυτούς, δεν ξέρω γιατί» αποκαλύπτει στην ΕΡΤ πρώην εργαζόμενος σε δομή.

«Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε δόλος ή αν δεν λειτουργούσε το σύστημα στις δομές, θα σας πω από την δική μου εμπειρία με την μητέρα που εκπροσωπούσα. Αναγκάστηκα ουσιαστικά χρειάστηκε να κάνω ασφαλιστικά μέτρα για να μπορέσει να έχει την επικοινωνία με τα παιδιά της, κατάλαβα ξεκάθαρα ότι κάτι εκεί πέρα δεν λειτουργούσε καλά» είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Στο παρελθόν κλιμάκια της Περιφέρειας είχαν ελέγξει τις τρεις δομές που λειτουργούν στην Αττική.

Άτομο από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως ο ίδιος διαψεύδει τις καταγγελίες. «Όσα ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια θα αποδειχθεί. Ο πατήρ Αντώνιος είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης», ανέφερε.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες