Ο εισαγγελέας ζητεί όλους τους φακέλους των ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Με γοργούς ρυθμούς ξεκίνησε όπως φαίνεται η διπλή εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα κορονοϊού αλλά και τους θανάτους σε δυο ιδιωτικές κλινικές των Αθηνών. Και αυτό καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας που διενεργεί την κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι να του προσκομίσει τους φακέλους όλων των ασθενών της. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη έρευνα διατάχθηκε και για την κλινική Κασταλία στην Γλυφάδα, όπου έχασε τη ζωή του ένας ασθενής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που του προσκομιστούν από την κλινική, θα καλέσει στη συνέχεια μάρτυρες και εν τέλει θα αποφασίσει για το αν θα ζητήσει ή όχι την άσκηση ποινικών διώξεων.
Πάντως, στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση ασθενειών, προβλέπονται τα εξής: «Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».
Τέλος, να μειωθεί πως στην κλινική στο Περιστέρι βρίσκεται κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας , προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να παραδώσει το σχετικό πόρισμά της στον εισαγγελέα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες