Μετάλλαξη Όμικρον – Αλμπερτ Μπουρλά: «Και τέταρτη δόση πριν τον ετήσιο εμβολιασμό»

Ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, παραδέχτηκε ότι η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα στο εμβολιαστικό σχήμα αντιμετώπισης της πανδημίας.
Μιλώντας σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs, ο κ. Μπουρλά εκτίμησε ότι ο κορονοϊός θα είναι παρών στον κόσμο για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Χαρακτηριστικά, ο Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε ότι ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. «Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία», είπε, εξηγώντας ωστόσο πως παντού θα έχει γίνει ενδημικός.
Ανοίγει ζήτημα τέταρτης δόσης
«Το δεύτερο που γνωρίζουμε», είπε, «είναι ότι η τόσο η προστασία από το εμβόλιο όσο και από τη νόσηση διαρκούν λίγους μήνες. Αρχικά, είχε γίνει η πρόβλεψη δύο δόσεων συν μίας αναμνηστικής κι στη συνέχεια ετήσιο εμβολιασμό, για να διατηρηθούν καλά επίπεδα ανοσίας».
«Αυτό αμφισβητείται σαφώς αυτή τη στιγμή, επειδή όπως βλέπουμε, η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων ανοίγουν το ζήτημα της τέταρτης δόσης» είπε ο Μπουρλά. Πάντως, αν και διατηρεί ορισμένες αβεβαιότητες, εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να οριστεί ετήσιος εμβολιασμός ενάντια στον κορονοϊό, κάτι που όμως θα γίνει τα επόμενα χρόνια.
Η Pfizer αναπτύσσει εμβόλιο για την Όμικρον
Η Pfizer, τόνισε «προχωρά ολοταχώς στην ανάπτυξη εμβολίου για την Όμικρον». «Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο για την Όμικρον εντός του χρονοδιαγράμματος, μέχρι τον Μάρτιο», συμπλήρωσε.
Ο επικεφαλής της Pfizer διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για μαζική παραγωγή αυτόν τον χρόνο.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης, ο Άλμπερτ Μπουρλά επισήμανε ότι ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει νέα παραλλαγή στο μέλλον.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Περιπετειώδης καταδίωξη στον Ασπρόπυργο με τραυματία αστυνομικό – Βρέθηκαν κοσμήματα σε μαξιλαροθήκη στο όχημα
Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς
Κορονοϊός: Έρχονται απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Πώς θα αναπληρωθούν τα κενά (βίντεο)
Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα – Που θα χιονίσει
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες