Κορονοϊός: Αποτελεσματική σε ποσοστό 70-75% η τρίτη δόση έναντι της μετάλλαξης Όμικρον

Καλά ήταν τα νέα που έγιναν γνωστά από τη Μεγάλη Βρετανία, αναφορικά με την αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού και τη μετάλλαξη Όμικρον.
Οι αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων για την Covid-19 παρέχουν προστασία κατά 70-75% έναντι της ήπιας νόσου από τη νέα παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).
Σε μια ανάλυση 581 ατόμων που είχαν προσβληθεί από την Όμικρον, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων των εταιρειών AstraZeneca και Pfizer/BioNTech παρείχαν πολύ χαμηλότερα επίπεδα προστασίας έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, σε σύγκριση με την προστασία που παρείχαν απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα.
Ωστόσο, με τη χορήγηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Pfizer, η προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης έφτανε το 70-75%, ανεξάρτητα από ποιο ήταν το αρχικό εμβόλιο που έκαναν.
Τα ευρήματα αυτά είναι κάποια από τα πρώτα δεδομένα για την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, εκτός των εργαστηριακών μελετών, οι οποίες έδειξαν μειωμένη προστασία έναντι της Όμικρον. Τα πρώτα δεδομένα σε «κανονικές συνθήκες» δείχνουν ότι, μολονότι η Όμικρον μπορεί να μειώνει σημαντικά την προστασία που παρέχουν οι αρχικές δύο δόσεις, η ενισχυτική την αποκαθιστά, σε κάποιο βαθμό.
«Αυτές οι πρώτες εκτιμήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, αλλά υποδηλώνουν ότι λίγους μήνες μετά τη δεύτερη δόση, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να προσβληθεί κανείς από την παραλλαγή Όμικρον, σε σύγκριση με τη Δέλτα», είπε η Δρ Μαίρη Ράμσεϊ, η επικεφαλής του τμήματος Ανοσοποίησης της UKHSA.
Σύμφωνα με τη Ράμσεϊ, ο κίνδυνος εκδήλωσης σοβαρότερης νόσου μειώνεται σημαντικά μετά την αναμνηστική δόση και για αυτό κάλεσε όλους τους πολίτες «να κάνουν την ενισχυτική δόση εάν είναι επιλέξιμοι».
Η UKHSA εκτιμά ότι, με βάση την τρέχουσα τάση, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου η Όμικρον θα ευθύνεται για πάνω από το 50% όλων των μολύνσεων στη Βρετανία.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορονοϊός: Η Ελλάδα ξεπέρασε τους 19.000 νεκρούς από την πανδημία – Ανεβαίνει στη μαύρη λίστα των θανάτων στην Ευρώπη
Εικόνες από την επίθεση των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στον Γυμνασιάρχη – Απειλούσαν γονείς μαθητών
«Εξαιρετικά κρίσιμη και σοβαρή η κατάσταση του Γιώργου Τράγκα» – Καθοριστικό το επόμενο 24ωρο
Νυχτοκάματο του τρόμου για δύο οδηγούς ταξί – Η παγίδα που τους έστησαν οι δράστες
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες