Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος για μετάλλαξη της Μποτσουάνα: «Τις επόμενες ημέρες θα καταλάβουμε τη σοβαρότητά της»

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο μοναδικός τρόπος για να εξαλειφθεί η πανδημία του κορονοϊού είναι το εμβόλιο.
Το πρωί της Παρασκευής (26/11) ο κύριος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ με αφορμή την εμφάνισης μιας νέας επικίνδυνης παραλλαγής του ιού από την Μποτσουάνα, ανέφερε ότι «δυστυχώς, όσο αφήνουμε την πανδημία να συνεχίζεται και να μεταλλάσσεται, ο ιός θα κάνει μεταλλάξεις. Κάποιες μπορούν να επικρατήσουν».
Μιλώντας συγκεκριμένα για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα είπε: «Αναφορικά με την παραλλαγή της Μποτσουάνα δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε από τώρα. Θα μελετηθεί και τις επόμενες ημέρες θα καταλάβουμε τη σοβαρότητά της».
Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς
Σύμφωνα με τονκύριο Βασιλακόπουλο ένα είναι το ζητούμενο: ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Για να στηρίξει την άποψή του ο καθηγητής Πνευμονολογίας και μέλος της νέας επιτροπής του υπουργείου Υγείας παρέθεσε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οποία: Όσες χώρες έχουν πάνω από 80% του ενήλικου πληθυσμού έχουν μονοψήφιο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες.
«Η λύση στο πρόβλημα είναι ο εμβολιασμός. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι το εμβόλιο δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα εναντίον του εμβολίου. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το εμβόλιο σαν ένα πανίσχυρο όπλο», τόνισε ο κύριος Βασιλακόπουλος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες