Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού σε Πρωτοδικείο και Εισαγγελία

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού στα δικαστήρια, αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός και ο σύμβουλος του Συλλόγου Ιωάννης Κάπος με μέλη της διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Μάλιστα, τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά την έκτακτη συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ με τη διοίκηση του Πρωτοδικείου, τίθενται σε ισχύ από σήμερα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ, ενόψει της συνεχιζόμενης αποχής των δικαστικών υπαλλήλων μέχρι και την Τρίτη 10 Μαρτίου, από ώρα 09.00 – 11.00, και της ανάγκης λήψης προληπτικών και προστατευτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού, κατά τη συνάντηση, αποφασίστηκαν τα εξής:
«1. Προς αποφυγή συνωστισμού στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων (καταθέσεις) και στο Τμήμα Προσημειώσεων τη Δευτέρα 9.3.2020 και την Τρίτη 10.3.2020 θα τηρείται σειρά προτεραιότητας που θα προκύπτει από τη συμπλήρωση λίστας κατά την προσέλευση των πληρεξουσίων δικηγόρων, με μέριμνα της γραμματείας.
2. Προς αποφυγή συνωστισμού και αναμονής των δικηγόρων στο Τμήμα Δημοσίευσης Αποφάσεων Τακτικής Διαδικασίας (κτ. 13) ο ΔΣΑ θα διαθέσει έναν υπάλληλο για την υποβοήθηση των γραμματέων και την επιτάχυνση της διαδικασίας.
3. Προς το σκοπό περιορισμού της αναμονής των συναδέλφων στην πορεία μηνύσεων (ισόγειο Κτ. 16) ο ΔΣΑ θα διαθέσει έναν υπάλληλο αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των δικηγόρων, με το ισχύον σύστημα προτεραιότητας. Παραλλήλως, θα είναι δυνατή η ενημέρωση των συναδέλφων για την πορεία μήνυσης από τον Η/Υ που είναι εγκατεστημένος στην Αίθουσα του ΔΣΑ στο Κτ. 12».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες