Κώστας Τσιάρας: Υποδέχθηκε τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Αλβανίας- Επικεντρωθήκαν στην καταπολέμηση της διαφθοράς

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ulsi Manja υποδέχθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο Υπουργών τέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στα εθνικά δικαστικά συστήματα και η ανταλλαγή απόψεων για τις βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Δικαιοσύνης, η καταπολέμηση της Διαφθοράς ως κεντρικός άξονας των πολιτικών που ακολουθούν οι δύο χώρες καθώς και η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, με έμφαση στο 23ο Κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Αλβανός Υπουργός ανέλυσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της χώρας του στο δικαστικό σύστημα και ζήτησε τη παροχή ελληνικής τεχνογνωσίας σε θέματα όπως η οργανωτική διάρθρωση και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, καθώς και σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και τις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών.

Ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας από την πλευρά του δήλωσε πως η Ελλάδα είναι σταθερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας και εξέφρασε την προθυμία της χώρας μας να υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στο δικαστικό σύστημα της Αλβανίας, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρότρυνε, δε, τον ομόλογό του να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Κράτους Δικαίου, οι οποίες έχουν πολλαπλά οφέλη και για την αλβανική κοινωνία.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες