Κούγιας για μοντέλο: «Καταρρέει το κατηγορητήριο για αγορά και μεταφορά ναρκωτικών»

Τα στοιχεία προσώπου που κατά τους ισχυρισμούς της είχε απειλήσει ότι θα την καταστρέψει κατονόμασε χθες κατά την απολογία του στην ανακρίτρια το 31χρονο μοντέλο Αφροδίτη Μπάρμπα, που προφυλακίστηκε για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα για 35 γραμμάρια κοκαΐνης, χωρισμένη σε φιξάκια. Αυτό αναφέρει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ο οποίος σήμερα γνωστοποίησε ότι ανέλαβε την υπόθεση της 31χρονης. Η τελευταία συνελήφθη από αστυνομικούς στη Γλυφάδα το περασμένο Σάββατο να έχει κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της τα ναρκωτικά.
Τώρα, ο κ. Κούγιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει ανοιχτό να δημοσιοποιήσει το όνομα του προσώπου που κατονόμασε το μοντέλο στην απολογία του στην ανακρίτρια και επισημαίνει ότι οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι της εντολέα του δεν βρήκαν ποτέ ζυγαριά η οποία είναι απαραίτητη, όπως αναφέρει, για το διαχωρισμό των ναρκωτικών. Μάλιστα, το γεγονός αυτό κατά τον συνήγορο της 31χρονος «οδηγεί σε κατάρρευση και την κατηγορία της αγοράς και της μεταφοράς».
Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του κ. Κούγια αναφέρει τα εξής:
«Μετά τη μελέτη της δικογραφίας από εμένα και τους συνεργάτες μου έχουμε διαπιστώσει τα εξής πολύ σημαντικά, τα οποία μας δημιουργούν αισιοδοξία για την τελική δικαίωση της κας Αφροδίτης Μπάρμπα.
1.- Πρώτον, διαπιστώσαμε ότι και προανακριτικά, χωρίς την παρουσία συνηγόρου, αλλά και ενώπιον της κας Ανακρίτριας και του κου Εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων η εντολέας μας δεν αποδέχθηκε ποτέ οποιαδήποτε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
2.- Η εντολέας μας, γεγονός ασυνήθιστο σε τέτοιες υποθέσεις, όπου αορίστως συνήθως λέγεται ότι κάποιος άλλος τοποθέτησε τα ναρκωτικά, όταν ο φερόμενος ως κάτοχος δεν παραδέχεται ότι είναι δικά του, κατονόμασε συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο τα τοποθέτησε, και συγχρόνως ετέθησαν υπόψη τόσο της κας Ανακρίτριας όσο και του κου Εισαγγελέα εκτός του ονόματος και συγκεκριμένα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο, εφόσον η εντολέας μας το επιτρέψει, θα το κατονομάσουμε, είχε προειδοποιήσει την εντολέα μας ότι θα την καταστρέψει.
3.- Ενώ η εντολέας μας κατηγορείται για αγορά, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών, δεν κατηγορείται για πώληση ναρκωτικών. Όσον αφορά την αγορά δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο η τέλεση αυτής της πράξης.
4.- Το κυριότερο όμως στοιχείο υπέρ της κατηγορουμένης είναι ότι σε έρευνα που έγινε αμέσως στο σπίτι της δεν βρέθηκε ίχνος οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας ούτε ζυγαριά, η απουσία της οποίας οδηγεί σε κατάρρευση την κατηγορία περί κατοχής των 35 χωρισμένων δόσεων, αφού χωρίς ζυγαριά ο κάτοχος αυτής της ποσότητας δεν θα μπορούσε ποτέ να τη διαχωρίσει, γεγονός που οδηγεί σε κατάρρευση και την κατηγορία της αγοράς και της μεταφοράς.
5.- Υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για την αθωότητα της εντολέα μας, τα οποία θα διαπιστωθούν μετά την εξέταση DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων επί του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με τη γνωστοποίηση σε εμάς από αξιόπιστο δημοσιογράφο ότι στο αυτοκίνητο της κατηγορουμένης έχει τοποθετηθεί συσκευή GPS για την παρακολούθησή της από το πρόσωπο, το οποίο, ως η ίδια ισχυρίζεται, κατασκεύασε αυτή την ιστορία.
6.- Όσον αφορά το δήθεν «θηριώδες» ή «θωρακισμένο» RANGE ROVER της κας Μπάρμπα, πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα μεταχειρισμένο Range Rover Evoque πενταετίας, μόνο 2 χιλιάδων κυβικών, όχι θωρακισμένο, με σημερινή τιμή όχι πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες