Koύγιας για την δολοφονία του 19χρονου: «Οι δράστες πήγαν για να σκοτώσουν – Πίσω από την οπαδική ιδιότητα υπάρχει εμπόριο ναρκωτικών» (βίντεο)

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για την φονική επίθεση και τα ευρήματα των αστυνομικών Αρχών Θεσσαλονίκης σε σύνδεσμο φιλάθλων.
Ο γνωστός ποινικολόγος κατήγγειλε μάλιστα την ύπαρξη εγκληματικού κυκλώματος. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι αναμένει την απολογία του κατηγορούμενου.
«Γνωρίζω ανεπισήμως ότι η αστυνομία έχει πάρα πολλά στοιχεία, παρότι ο κατηγορούμενος αρνείται τη συμμετοχή του στην πράξη. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας. Αντικειμενικά στοιχεία που αφορούν τις κάμερες της περιοχής, την αναγνώρισή του, το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Στοιχεία αναδεικνύονται στα δικαστήρια», δήλωσε ο δικηγόρος.
Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία για εμάς είναι η πλήρης εξιχνίαση του εγκλήματος γιατί οι δράστες είναι περίπου οκτώ: «Πρέπει να συλληφθούν όλοι και να κατηγορηθούν όλοι για το ίδιο αδίκημα. Αν δεν εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση θα είναι ήττα της αστυνομίας. Τα αδικήματα με τα οποία θα κατηγορηθούν είναι ανθρωποκτονία για όλους και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για όλους».
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου «οι δράστες πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Έτσι αντιλαμβάνονται οι ηγετικές ομάδες, τις μεγάλες ομάδες οπαδών για να τους σέβονται οι 15χρονοι που παρασύρονται και γίνονται χρήστες ναρκωτικών».
Κατήγγειλε μάλιστα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, «υπάρχει μία άτυπη συμφωνία μεταξύ όλων όσοι συμμετείχαν να προσφερθεί ο ένας και να συγκαλυφθούν οι άλλοι. Η κίνησή τους μετά το σφάξιμο του παιδιού και τον τραυματισμό των άλλων δύο, να φύγουν όλοι μαζί αστραπιαία δείχνει το δόλο. Αν δεν υπήρχε δόλος δεν θα έφευγαν. Θα έμεναν εκεί για να βοηθήσουν τα παιδιά. Αυτά αξιοποιούνται στα δικαστήρια. Οι δράστες απειλούνται με ισόβιες καθείρξεις για όλους και με 15χρόνια για κάθε ανθρωποκτονίας για όλους».
Απαντώντας στο ποιοι ήταν οι λόγοι που όπλισαν το χέρι των δραστών και αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι αιτία βρίσκεται στον κώδικα αξιών που υπάρχει στα γήπεδα.
«Ανάμεσα σε αυτούς που υποδύονται τους φανατικούς οπαδούς, κάποιοι στην ουσία χρησιμοποιούν αυτό τον τίτλο για να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και προστασία στα μαγαζιά της περιοχής. Πολλές φορές ενδύονται και τον μανδύα των σεκιούριτι. Έτσι εγκαθιδρύουν την εξουσία τους. Ακόμη και αν μείνει κάποιος στις φυλακές, με την έξοδό του θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδος τους στα γήπεδα. Αυτός επανέρχεται στο γήπεδο και έχει ένα είδος σεβασμού», κατήγγειλε.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το έχω καταγγείλει και στην Λάρισα», επισήμανε ο κ. Κούγιας περιγράφοντας τη δράση των χούλιγκαν στην Θεσσαλική πόλη, επαναλαμβάνοντας ότι πίσω από τη δράση ορισμένων οπαδών κρύβεται η διακίνηση ναρκωτικών. «Αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες», πρόσθεσε.
Και όπως τόνισε οι χούλιγκαν αυτοί, «έτσι διαδίδουν το καθεστώς τρομοκρατίας που τους εξυπηρετεί».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες