Κούγιας για 16χρονο Ρομά: «Εριξε μόνο 2 σφαίρες ο αστυνομικός, θα μπορούσε να ρίξει 13»

Αλέξης Κούγιας

Ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε κι εν τέλει σκότωσε τον 16χρονο Ρομά σε καταδίωξη την περασμένη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, θα μάθει από το δικαστικό συμβούλιο αν θα προφυλακιστεί ή θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι μέχρι το δικαστήριο, με την κατηγορία που τον βαραίνει πλέον να είναι ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Μιλώντας σχετικά με το συμβάν ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας είπε ότι ο εντολέας του ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε «νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά». Βέβαια, «δυστυχώς», όπως υπογράμμισε, στον εν λόγω δρόμο «υπάρχουν σαμαράκια, λακκούβες κι αναπήδησε η μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να πάει πιο ψηλά».

Ακολούθως, επεσήμανε ότι αστυνομικός δεν ήθελε να πυροβολήσει. «ο εντολέας μου δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί. Είχε περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες. Δυστυχώς το παιδί έφυγε απ’ τη ζωή» είπε ο δικηγόρος.

Τέλος, σχετικά με τις διαδικασίες ανέφερε «Το Δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί σήμερα. Δεν έχω δει στα 50 χρόνια, που δουλεύω τέτοια εξέλιξη. Οταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτική, η υπόθεση εισάγεται προς κρίση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών εντός 5 ημερών.

Υποχρεωτικά προτείνει ο εισαγγελέας, αλλά αποφασίζει το συμβούλιο. Θα έπρεπε να επιληφθεί άλλος εισαγγελέας. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε τουλάχιστον 50 εισαγγελείς. Ο εισαγγελέας, που πρότεινε είναι αυτός, που διαφώνησε» κατέληξε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες