Κρίσεις ΕΛΑΣ 2023: Βαθιές τομές με υπογραφή Τάκη Θεοδωρικάκου

Βαθιές τομές και ριζικές αλλαγές προέκυψαν στην Ελληνική Αστυνομία, από τις κρίσεις στο Σώμα.

Οι αλλαγές όπως τονίζουν στο L&O, ανώτατες πηγές Κατεχάκη, είχαν την υπογραφή του υπουργού Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος προχώρησε σε αυτές, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, κύριος Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε πλήρη γνώση των ανακατατάξεων και των προσώπων που θα αναλάβουν θέσεις-κλειδιά.

Παρά τις αναφορές περί του αντιθέτου, το L&O,είχε προαναγγείλει μέρες πριν την έναρξη των κρίσεων για τις «καρατομήσεις» υψηλόβαθμων αξιωματικών, οι οποίοι κρίθηκε πως δεν είχαν κάτι περισσότερο να προσφέρουν στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι επιδόσεις τους, εκ του αποτελέσματος, δεν έπεισαν και αποφασίστηκε είτε να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις, είτε να αποστρατευτούν.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση επίσης, αποτελεί η επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν τα ηνία σε ΓΑΔΑ και Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων καθώς προέρχονται από την επαρχία. Αυτό βέβαια μόνο ως αρνητικό δεν εκλαμβάνεται από την πλειοψηφία των αστυνομικών οι οποίοι διαπιστώνουν μια πρόθεση ανανέωσης και ευκαιρίας σε νέους αξιωματικούς, να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους και να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες που δημιούργησε η επιλογή τους.

Γρίφος για την ώρα παραμένει ποιος θα αναλάβει τα ηνία της ασφάλειας Αττικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις τάξεις των ΜΑΤ υπάρχει κατήφεια, όπως ενημερώνεται το L&O για αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Δημήτρη Παπαδήμου από την ηγεσία της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο Παπαδήμος, αποστρατεύτηκε για ηλικιακούς λόγους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες