Κρήτη: Δημιουργία αστυνομικού σταθμού στον δήμο Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης με νέο έγγραφο του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, επανήλθε σε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου για την αναγκαιότητα δημιουργίας Αστυνομικού Σταθμού στην ενδοχώρα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο Ιωάννης Μαλανδράκης, τις προηγούμενες ημέρες απέστειλε και πάλι νεότερο έγγραφο του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Καραμαλάκη, στον Περ/κο Αστυνομικό Δ ντη Κρήτης Υποστράτηγο Ρουτζάκη και με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού, στο Αστυνομικό Δ/ντη Χανίων Ταξίαρχο Λυμπινάκη, στην Ένωση Αστυνομικών Ν. Χανίων και στο Α.Τ. Πλατανιά, όπου επανήλθε σε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου για την αναγκαιότητα δημιουργίας Αστυνομικού Σταθμού στην ενδοχώρα.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ των άλλων “… ο Δήμος Πλατανιά είναι ο μεγαλύτερος της Κρήτης με 128 χωριά ενεργούς οικισμούς, διάσπαρτους σε όλο του το εύρος και δεν μπορεί να αστυνομεύεται από ένα Αστυνομικό Τμήμα που στεγάζεται στην παραλιακή ζώνη του Δήμου.
Οι ενδοδημοτικές αποστάσεις, από το Α.Τ. του Δήμου, φτάνουν σε δεκάδες χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα υπάρχει εκτεταμένη κτηνοτροφία, αλλά και υψηλός αριθμός επισκεπτών στην ενδοχώρα, όπως στο Φαράγγι Σαμαριάς καθώς και σε άλλα τοπόσημα του Δήμου μας…”
Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης επισήμανε ότι “… η δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού είναι εφικτή, παράλληλα με την ύπαρξη Αστυνομικού Τμήματος, όπως υπάρχει ήδη και σε άλλους Δήμους της Κρήτης.
Επίσης είναι προαπαιτούμενο να υπάρξει άμεσα ικανή στελέχωση του υφιστάμενου Α.Τ. Πλατανιά, καθότι όπως γνωρίζομε είναι ανεπαρκώς στελεχωμένο.
Τέλος ο Δήμος διαθέτει την απαραίτητη υποδομή για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού….”

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες