33.7 C
Athens
31.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
More

  Κύκλωμα τρομοκρατίας: Στο μικροσκόπιο των Αρχών 1000 μηνύματα των Πακιστανών! – Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι δέχονταν απειλές από τον εγκέφαλο του κυκλώματος


  Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, στις απολογίες τους αρνήθηκαν και οι δύο ότι θα «χτυπούσαν» το εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

  «Δεν είχα σκοπό να πραγματοποιήσω το χτύπημα. Του έλεγα ψέματα για έναν Αλβανό εκτελεστή. Εκείνος μας έταξε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό. Απειλούσε έλεγε ότι θα σκοτώσει τους συγγενείς μας στο Πακιστάν», υποστήριξε ο 27χρονος κατηγορούμενος.

  Ο δικηγόρος τους επεσήμανε ότι αρνήθηκαν να εκτελέσουν την εντολή.


  Στο κινητό τους βρέθηκαν περισσότερα από 1000 μηνύματα τα οποία μεταφράζονται από τις Αρχές. Τον Νοέμβριο του 2022, ο 30χρονος εγκέφαλος του κυκλώματος ζήτησε από τον 27χρονο να βγάλει φωτογραφίες της εβραϊκής συναγωγής στην Αθήνα. Ο 27χρονος ταξίδευσε στην Αθήνα και έστειλε τις φωτογραφίες. Τον Ιανουάριο του 2023, σε νεότερη επικοινωνία τους του αποκάλυψε το σχέδιο.

  Το τρομοκρατικό δίκτυο και το σχέδιο για μακελειό

  Σύμφωνα με την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και τη Μοσάντ, οι δύο Πακιστανοί ήταν μέλη της ειδικής ομάδας «Κουντς», το «μακρύ χέρι» του Ιράν.


  Το σχέδιό τους ήταν να πετύχουν ένα πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκή συναγωγή στην καρδιά της Αθήνας. Μάλιστα, λίγο πριν τη σύλληψή τους, βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της εκτέλεσης του δολοφονικού τους σχεδίου.

  Οι διάλογοι που αντάλλασσαν μεταξύ τους αλλά και με τον εγκέφαλο του δικτύου, ο οποίος μένει στο Ιράν και τους καθοδηγούσε, είναι ανατριχιαστικοί και αποκαλυπτικοί.

  Σε έναν από τους διαλόγους των τρομοκρατών φαίνεται ο καθοδηγητής τους να αναφέρει: «Δύο-τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία».

  Ο 27χρονος φέρεται να απαντά: «Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω σε χώρο σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα».

  Απαντά ο καθοδηγητής: «Να γίνει δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο. Το καταλαβαίνεις;» και απαντά 27χρονος «θα γίνει. Σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».

  Είχαν στο στόχαστρο και το Εβραϊκό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος

  Εκτός από το εστιατόριο-συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας, οι Πακιστανοί τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει αιματηρή επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», αυτός ο στόχος δεν θεωρήθηκε εφικτός λόγω των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονταν στην ευρύτερη περιοχή και έτσι επελέγη εναλλακτικά η εβραϊκή «συναγωγή» στου Ψυρρή. Τα παραπάνω προκύπτουν από τη δικογραφία της υπόθεσης (σ.σ. περιέχει περίπου 200 σελίδες καταγραφών από τα κατασχεθέντα κινητά των συλληφθέντων και 30σέλιδο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.).

  Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε από ένα ανώνυμο mail που στάλθηκε στις κρατικές υπηρεσίες τον Νοέμβριο και στο οποίο υπήρχε υπόδειξη για το ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο όπου εργαζόταν ένας από τους υπόπτους, καθώς και στοιχεία για τον 30χρονο ομοεθνή και συντοπίτη καθοδηγητή τους με το όνομα «Αμπάς» που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν.

  Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα δικαστικά έγγραφα, λοιπόν, υπήρξαν αποστολές μικρών χρηματικών ποσών μέσω της εταιρείας Western Union σε συγγενείς των εμπλεκόμενων στο Πακιστάν από τον συντονιστή τους. Ακόμη, σε διαλόγους αναδεικνύεται ότι οι δύο συλληφθέντες (σ.σ. εκπροσωπούνται νομικά από τον αυτεπαγγέλτως διορισμένο δικηγόρο Ηρακλή Στάβαρη) είχαν προσεγγίσει Αλβανό, αγνώστων λοιπών στοιχείων, για να συμμετάσχει σε δολοφονίες Ισραηλινών εκτός της συναγωγής του Ψυρή, κάτι το οποίο αρνήθηκε, απαντώντας ότι αυτός προχωρά μόνο σε χτυπήματα με μαχαίρι.

  Επιπλέον, ένας από τους συλληφθέντες έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι θα συμμετείχε στην επιχείρηση δολοφονίας των Ισραηλινών, όχι μόνο λόγω της χρηματικής αμοιβής, αλλά και επειδή φοβόταν τις απειλές που δεχόταν από τον «Αμπάς», ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει ανθρωποκτονίες στο Πακιστάν  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ