30.6 C
Athens
27 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
More

  Λαμία: Αποδείχτηκε ότι ήταν γυναικοκτονία… 2,5 χρόνια μετά!


  Η οικογενειακή τραγωδία στη Λαμία που σημειώθηκε πριν από δυόμισι χρόνια αποδείχθηκε πως είναι γυναικοκτονία!

  Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση της οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε πριν από 2,5 χρόνια το πανελλήνιο, όταν 48χρονος πρατηριούχος και η 50χρονη σύζυγός του είχαν βρεθεί νεκροί στο σπίτι τους μέσα σε μια λίμνη αίματος.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, όπως τα παρουσιάζει το lamiareport, επρόκειτο για μία ακόμη γυναικοκτονία, ενώ στη συνέχεια ο δράστης γύρισε το περίστροφο και έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.


  Από τις δικαστικές αρχές εξετάστηκαν δύο σενάρια που είχαν ακουσθεί από το περιβάλλον του δράστη και αφορούσαν την είσοδο στο σπίτι τρίτου προσώπου, το οποίο αφού εκτέλεσε το ζευγάρι, είχε στήσει σκηνικό αυτοκτονίας και το άλλο ότι η 50χρονη είχε αυτοκτονήσει και στη συνέχεια ο 48χρονος απελπισμένος είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

  Αποκλείστηκαν όμως και τα δύο σενάρια, από το σύνολο των ευρημάτων, καθώς ο χώρος όπου βρέθηκαν οι δύο σοροί ήταν ερμητικά κλειστός, ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκαν χρήματα και τιμαλφή τα οποία κανείς δεν είχε πειράξει.


  Ως προς το δεύτερο σενάριο από την ιατροδικαστική έκθεση ακόμη, αλλά και από την έρευνα των αστυνομικών κατέδειξε ότι η αδικοχαμένη 50χρονη έφερε τραύμα σε σημείο που δεν παρέπεμπε σε αυτοχειρία, ενώ στο μοιραίο περίστροφο που κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκε αποτύπωμα μόνο του 48χρονου.

  Έτσι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κατέληξε στην αρχική εκδοχή που ήθελε βάσει μαρτυριών το ζευγάρι να περνά μια περίοδο διαρκών καυγάδων, που κατέληξε στο έγκλημα και στη συνέχεια στην αυτοχειρία του δράστη. Στην αναφορά της προς τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας καταγράφεται ότι ο πυροβολισμός της 50χρονης «αποτελεί αποτέλεσμα δόλιας εγκληματικής ενέργειας του συζύγου της με τη χρήση πυροβόλου όπλου». Ο δε θανάσιμος τραυματισμός του 50χρονου «οφείλεται σε αυτοπυροβολισμό – αυτοχειρία με δική του θέληση χωρίς να τον καταπείσει ή να του δώσει βοήθεια άλλος».

  Την αρχειοθέτηση της υπόθεσης δέχτηκε και ο Εισαγγελέας Εφετών.

  «Αρκετά πια»!

  Από την πλευρά της οικογένειας της 50χρονης, διά μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους Χρήστου Γιαταγάνα και Χρήστου Τσάβαλλου, λάβαμε την παρακάτω δήλωση αποκατάστασης της μνήμης της:

  «Πριν από 2,5 περίπου χρόνια μία γυναικοκτονία  στην κωμόπολη της Μακρακώμης συντάραξε το πανελλήνιο με θύμα μια νέα γυναίκα η οποία “πλήρωσε” με την ζωή της την εξάρτηση του συζύγου της από τον συγγενικό του περίγυρο.

  Ο δολοφόνος της αγαπημένης μας και γεμάτης ζωντάνια Μαρίας συνειδητοποιώντας το μέγεθος της αποτρόπαιας πράξης του αμέσως μετά έβαλε  τέλος στη ζωή του.

  Τα πράγματα ήταν τόσο ξεκάθαρα και κανένας στην μικρή κοινωνία της Μακρακώμης με πρώτους τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υποθέσως δεν είχε καμία αμφιβολία ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν κατά τον παραπάνω τρόπο  με βάση τα ευρήματα στον τόπο του μαρτυρίου της Μαρίας.

  Δυστυχώς κάποιοι από τον περίγυρο του δολοφόνου  της Μαρίας από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν χρέη αυτοκλήτων Εισαγγελέων δικαιολογώντας τον θύτη και βυσσοδομώντας  στη μνήμη της Μαρίας αναμασώντας κάθε  είδους ηλιθιότητα και σκηνοθετώντας διαρρήξεις , κλοπές και διαδίδοντας κάθε  είδους παραδοξολογίες.

  Όλο αυτό το διάστημα ‘σφίξαμε’  τα χείλη και την καρδιά μας και δεν μπήκαμε σε αυτό το παιχνίδι σεβόμενοι την εισαγγελική αρχή που διερευνούσε την υπόθεση με σοβαρότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον  μην αφήνοντας  κανένα περιθώριο αμφισβήτησης  των συμπερασμάτων της.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας που ανέλαβε την επεξεργασία της δικογραφίας εργάστηκε επισταμένα και μεθοδικά  καταλήγοντας στο αυτονόητο συμπέρασμα που οδηγήθηκαν οι πάντες  πλην  των παραδοξολόγων “σκηνοθετών” , ότι δηλαδή η Μαρία είναι θύμα γυναικοκτονίας  και ο δολοφόνος της  υπό το βάρος της αποτρόπαιας πράξης του αμέσως μετά τερμάτισε ο ίδιος την ζωή του.

  Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο κ. Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας που επίσης επεξεργάστηκε την δικογραφία , όπως ορίζεται από το νόμο.

  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι καλοθελητές θα σεβαστούν επιτέλους την μνήμη της Μαρίας και θα λουφάξουν. Αρκετά πια».  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ