Λάρισα: Φυλάκιση με αναστολή στη μητέρα-εκπαιδευτικό που κλείδωσε τα παιδιά της στην αποθήκη – Ο σπάνιος όρος που της έβαλε το δικαστήριο

Έντονο προβληματισμό σε δικαστές και εισαγγελέα του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας προκάλεσε μια οικογενειακή αντιπαράθεση μεταξύ των εκπαιδευτικών-γονέων και των τριών κοριτσιών τους, που κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες.

Όταν οι δυο κόρες 24 και 18 ετών αντίστοιχα, μήνυσαν την 53χρονη μητέρα τους με αποτέλεσμα αυτή να συλληφθεί και προχθές να κριθεί ένοχη για παράνομη κατακράτηση. Για να καταδικαστεί τελικά με συνολική ποινή φυλάκισή 12 μηνών (με τριετή αναστολή) και να αφεθεί έτσι ελεύθερη με τον όρο, σε μια από τις  σπάνιες περιπτώσεις, σε εβδομαδιαία βάση να παρακολουθεί συνεδρίες σε ειδικό φορέα και μάλιστα, στην ίδια βάση να ενημερώνεται η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας για την πορεία κάθε συνεδρίας, σύμφωνα με το onlarissa.

Η μητέρα συνελήφθη καθώς όπως κατήγγειλαν οι δυο κόρες, αργά το απόγευμα της 19ns Σεπτεμβρίου τις κλείδωσε για περίπου μισή ώρα στην αποθήκη της ταράτσας προς… συμμόρφωση επειδή δεν της απάντησαν τι γύρευαν στην αποθήκη και επειδή δεν υπάκουσαν στην παραίνεσή της να φύγουν από την αποθήκη.

Οι δυο κόρες καταθέτοντας στο δικαστήριο, μαζί και η τρίτη, ανήλικη αδελφή τους, επιβεβαίωσαν το συμβάν αποδίδοντας πρόθεση στην πράξη την μητέρας τους την οποία κατήγγειλαν πρόσθετα για ενδοοικογενειακή βία περιγράφοντας αναλυτικά γεγονότα στο οικογενειακό τους περιβάλλον, με αφορμή και τις αυστηρές θρησκευτικές αρχές των γονέων.

Ο σύζυγος της 53χρονης κατηγορούμενης ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την αποθήκη και απελευθέρωσε τα κορίτσια, στην κατάθεσή του παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή, ότι δηλαδή η σύζυγός του φοβήθηκε για τη σωματική τους ακεραιότητα και τις κλείδωσε στην αποθήκη «για 5 με 10 λεπτά το πολύ». Αποδίδοντας τέλος επιθετική συμπεριφορά στα κορίτσια του τόνισε ότι η γυναίκα του «δεν έχει χτυπήσει ποτέ τα παιδιά», θέλοντας έτσι να διαψεύσει όσα κατήγγειλαν νωρίτερα και οι τρεις κόρες του.

Κατάθεση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισαγγελέως η οποία παρατήρησε την «απάθεια» όπως τη χαρακτήρισε με την οποία ο πατέρας περιέγραψε τα γεγονότα σαν να πρόκειται για κάτι συνηθισμένο «σαν να τινάξατε το τραπεζομάντηλο μετά το φαγητό, τόσο απλά», ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος του Δικαστηρίου σημείωσε προς τον πατέρα ότι «αντί να λειτουργήσετε πυροσβεστικά», απέδιδε ευθύνες για τα γεγονότα στις κόρες του.

«Φοβήθηκα ότι θα με χτυπήσουν» τόνισε στην απολογία της η μητέρα, η οποία αρνήθηκε τα περιστατικά βίας, τονίζοντας ότι οι κόρες της ήταν αυτές που «προκαλούσαν εντάσεις» και πως αμυνόμενη και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, τις κλείδωσε στην αποθήκη, πράξη για την οποία δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις στο δικαστήριο.

«Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών και φθάσατε στα δικαστήρια με τα παιδιά σας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος, με την εισαγγελέα να παρατηρεί στη μητέρα πως για όλα αποδίδει ευθύνες στα παιδιά της, ενώ δεν ζήτησε καν συγγνώμη που τα κλείδωσε στην αποθήκη προς συμμόρφωση παρατηρώντας επίσης πως οι τρεις αδελφές «έχουν ζωγραφισμένη την έκπληξη στα πρόσωπά τους» ακούγοντας νωρίτερα την κατάθεση του πατέρα και την απολογία της μητέρας.

Με τον πατέρα να παρατηρεί τις κόρες του πως «σταυρώνετε τη μητέρα μας», προκαλώντας ένταση εκτός της δικαστικής αίθουσας στο πλαίσιο της ολιγόλεπτης  διακοπής της δίκης.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της κατηγορουμένης σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, με το δικαστήριο να κρίνει τελικά ένοχη την 53χρονη μητέρα επιβάλλοντας τον όρο της ενημέρωσης της Εισαγγελίας για κάθε συνεδρία που θα παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση σε δημόσιο φορέα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες