Λάρισα: Νέα διακοπή της δίκης για τη δολοφονία 92χρονου – Το έγκλημα έγινε το 2016, οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν το… 2023

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η δίκη για απόπειρα ληστείας με ανθρωποκτονία που είχε αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός και φιμωμένος ένας 92χρονος συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, στις 12 Απριλίου 2016 σε αποθηκάκι μονοκατοικίας.

Στη χθεσινή διαδικασία, σύμφωνα με το magnesianews, ολοκληρώθηκε η απολογία των πέντε κατηγορούμενων ηλικίας 39, 57, 63, 34 και 41 ετών, εκ των οποίων οι τρεις αθίγγανοι – οι τέσσερις από τους οποίους έχουν αποφυλακιστεί – και η δίκη διακόπηκε ξανά, λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Η δίκη ορίστηκε να συνεχιστεί στις 11 Ιανουαρίου 2023 με την πρόταση του εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορίας και υπεράσπισης των κατηγορούμενων και την απόφαση του ΜΟΕ.

Σε πρώτο βαθμό το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας είχε επιβάλει το 2017 ποινές πολυετούς κάθειρξης στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση της απόπειρας ληστείας μετά φόνου. Στους υπόλοιπους δύο, που ήταν οι τσιλιαδόροι, το Δικαστήριο είχε επιβάλει μικρότερες σχετικά ποινές κάθειρξης, ωστόσο, οι εφέσεις τους αποφάσισε να έχουν αναστέλλουσα δύναμη υπό προϋποθέσεις.

Το ΜΟΔ Καρδίτσας είχε κάνει αποδεκτή κατά πλειοψηφία με έξι ψήφους έναντι μιας, την πρόταση της εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας που βάρυνε τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους, από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θανατηφόρα, καθώς και για απόπειρα ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες