13.2 C
Athens
10.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024
More

    Λέων: Δεν είχε δοθεί κεταμίνη στη Μαλένα και την Ιριδα – Τα στοιχεία οδηγούν σε ασφυκτικό θάνατο

    Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η 33χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε με κεταμίνη την κόρη της Τζωρτζίνα, περνάει σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθεί για την «βαριά» και ιδιαίτερα ειδεχθή κατηγορία που τη βαρύνει.

    Μια κατηγορία που η ίδια αρνείται σε κάθε τόνο, υποστηρίζοντας μέσω των δικηγόρων της, ότι η θανατηφόρα ουσία χορηγήθηκε στο παιδί της όχι από εκείνη αλλά από τους γιατρούς ή τους νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» κατά τη διασωλήνωση της κόρης της!

    Προς επίρρωση των ισχυρισμών της δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους ενώ καταφέρεται και κατά του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, που έχει σπεύσει να διαχωρίσει τη θέση του από εκείνη, λέγοντας πως επιθυμεί πλέον τη λύση του γάμου της.


    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή της σχετικά με τον Μάνο Δασκαλάκη, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι θα τον βάλει και επισήμως στο κάδρο των ευθυνών, καθώς σημειώνει με νόημα ότι “νομίζεται πως ήταν άγιος;”.

     


    “Δεν είχε δοθεί κεταμίνη στη Μαλένα & την Ίριδα”

    Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. “Για τα άλλα δύο παιδιά φαίνεται πως πηγαίνουμε στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. Οι ίδιοι επιστήμονες και με την ίδια μεθοδολογία που βρήκαν την κεταμίνη στο τρίτο παιδί, είχαν πραγματοποιήσει τοξικολογικές εξετάσεις και στη Μαλένα και στην Ίριδα. Τα αποτελέσματα για κεταμίνη στη Μαλένα ήταν αρνητικά, το ίδιο και στην Ίριδα. Στον ασφυκτικό θάνατο δεν πάμε διά αποκλεισμού. Και στο πρώτο παιδί αλλά και στο δεύτερο υπάρχει σειρά στοιχείων. Στο ένα παιδί έχουμε τραύματα στη μύτη, και στο δεύτερο έχουμε τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας”, τόνισε ο κ. Λέων.

    “Σε ό,τι αφορά το ποιος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο, θα οδηγηθούν οι αρχές, και με τη μέθοδο του αποκλεισμού”, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαρακάκης.

    “Υπάρχουν πολλές κρίσεις στη Τζωρτζίνα, υπέφερε για μεγάλο διάστημα. Δεν γνωρίζουμε αν οι κρίσεις αυτές προήλθαν από την κεταμίνη. Αν και εφόσον ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας, μπορούμε να πάρουμε δείγμα από τα μαλλιά της και να κάνουμε ανάλυση, και να δούμε τι έχει συμβεί κάθε μήνα και τι έχει χορηγηθεί. Οι γιατροί υπερέβαλαν εαυτό για να σώσουν αυτό το παιδί”, είπε ακόμα ο κ. Λέων.

    “Δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που να δείχνει τη μάνα να χορηγεί την κεταμίνη. Αλλά οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να το κάνει αυτό ήταν η μητέρα του παιδιού, καθώς μόνο εκείνη ήταν μαζί της. Είναι αμυνόμενη και θα αρνηθεί τα πάντα. Έχουμε να κάνουμε με μια ανισόρροπη συμπεριφορά, μου κάνει εντύπωση που δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα αντανακλαστικά της εισαγγελίας ανηλίκων”, τόνισε ο κ. Μαρακάκης.

    “Ήταν τρία παιδιά που βασανίστηκαν. Άρα κάτι λάθος έχουμε κάνει όλοι. Το ζητούμενο είναι μέσα από αυτή την τραγωδία να κρατήσουμε στοιχεία για να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις μετά. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά κενά σε πολλά βήματα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει διάγνωση για την ψυχική υγεία της μητέρας εξ αποστάσεως”, είπε από την πλευρά της η κ. Κανδαράκη.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ