Ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (28/3) η επιχείρηση ανάσυρσης του 34χρονου δύτη από το «πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, ένα από τα πιο επικίνδυνα υποθαλάσσια περάσματα της χώρας.
Μία ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα πέντε σπηλαιοδυτών θα βουτήξουν στο σημείο, σε μία επιχείρηση που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη και υψηλού ρίσκου, από τους δύτες που αύριο το πρωί θα επιχειρήσουν μέσα στο σπήλαιο.
Εδώ και τέσσερις ημέρες τοποθετούνται ειδικοί πάσσαλοι και μεταλλικές κατασκευές, πάνω στις οποίες θα δεθούν σκοινιά υψηλής αντοχής για τη σημερινή επιχείρηση.
Μέσα από αυτά τα σημεία στήριξης, οι δύτες θα επιχειρήσουν να κινηθούν με ακρίβεια και ασφάλεια σε ένα περιβάλλον όπου η ορατότητα αγγίζει το μηδέν και κάθε κίνηση απαιτεί απόλυτο έλεγχο.
Η επιχείρηση ανάσυρσης του 34χρονου αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 1,5 ώρα και αυτό θα εξαρτηθεί από τον καιρό, τα ρεύματα, τη θολότητα του βυθού αλλά και το κατά πόσο θα λειτουργήσουν οι προκατασκευές που έχουν γίνει από την ομάδα των σπηλαιοδυτών.

