Λιμενικό: Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στον κόλπο της Ελευσίνας (εικόνες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης με την ονομασία «Ιππόκαμπος IV 2021», υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (ΔΙ.Π.ΘΑ.Π.).
Σκοπός της άσκησης, η οποία έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ελευσίνας, ήταν η από κοινού εκπαίδευση και συνεργασία των αντιρρυπαντικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την αντιμετώπιση τυχόν πραγματικού περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας. Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν συνολικά τρία (03) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Ελευσίνας, Λαυρίου και Πειραιά, καθώς και ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..
Ειδικότερα, η άσκηση αφορούσε εικονικό περιστατικό διαρροής πετρελαιοειδών στη θάλασσα κατόπιν πρόσκρουσης δεξαμενόπλοιου πλοίου, έμφορτου με αργό πετρέλαιο, με έτερο δεξαμενόπλοιο πλοίο αντίστοιχης χωρητικότητας, συνεπεία της οποίας προκλήθηκε εισροή υδάτων και βύθιση ενός εκ των πλοίων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ρίψη φράγματος από δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στόχο τον εγκλωβισμό της εικονικής πετρελαιοκηλίδας. Ακολούθως, έγιναν προσεγγίσεις από τα αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σκοπό την απάντληση ρυπασμένων υδάτων και την περισυλλογή των επιπλεόντων πετρελαιοκηλίδων, ενώ παράλληλα με βάση το σενάριο της άσκησης έτερο αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε επιπρόσθετα υλικά απορρύπανσης από την Κεντρική Αποθήκη Υλικών Απορρύπανσης (Κ.Α.Υ.Α.) Ελευσίνας, η οποία είχε τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τέλος, αναπτύχθηκε πλωτό φράγμα πνευστού τύπου, το οποίο και ρυμουλκήθηκε από τα ανωτέρω αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με σκοπό το σχηματισμό U ως προς τη συγκέντρωση πετρελαιοειδών και την μετέπειτα περισυλλογή τους.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου καταγγέλλει: «Έμπαινε με ψευδώνυμο σε σάιτ και κανάλια, είχε 4 βίντεο και 300 φωτογραφίες μου!» (βίντεο)
Revenge Porn: Εξετάζεται να μετατραπεί σε κακούργημα η διακίνηση προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου
Εικόνες και βίντεο από τις συμπλοκές Ρομά στη Θεσσαλονίκη
Freedom Pass: Παρατείνεται έως 30 Ιουνίου 2022 η χρήση των 150 ευρώ
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες