Μαντζουράνης για Τουλουπάκη: «Σήμερα στο ειδικό δικαστήριο, σύρετε από την κυβερνητική πλειοψηφία με μια κακοστημένη κατηγορία»

Για κακοστημένη κατηγορία έκανε λόγο ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο ένας εκ των συνηγόρων της κατηγορουμένης Ελένης Τουλουπάκη, στο Ειδικό Δικαστήριο στη δίκη με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ειδικότερα, με αφορμή την έναρξη της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιάννης Μαντζουράνης, εκ των συνηγόρων της κατηγορουμένης Ελένης Τουλουπάκη, δήλωσε:

«Σήμερα στο ειδικό δικαστήριο, σύρετε από την κυβερνητική πλειοψηφία με μια κακοστημένη κατηγορία η έντιμη εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση Novartis, η Ελένη Τουλουπάκη.

Ταυτόχρονα όμως, επιχειρείται να τρομοκρατηθούν, όλοι οι έντιμοι δικαστές και να εξασφαλιστεί έτσι η ασυλία των ισχυρών του χρήματος, και του καθεστώτος.

Είναι μια κακοποιητική εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης από τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του. Είναι βαρύτατο πλήγμα για το κράτος δικαίου στην πατρίδα μας, που έρχεται να συμπληρώσει τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων από το παρακράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κύριος Μητσοτάκης, δεν διέπραξε όμως, μόνο ύβρη κατά της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας με τις επιλογές του. Συνάμα, διέπραξε και μέγα σφάλμα. Και αυτό, γιατί από το ειδικό δικαστήριο, δεν θα προκύψει μόνο η αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και η αποκάλυψη των παρανόμων μεθοδεύσεών του.

Το σκότος του καθεστώτος Μητσοτάκη, δεν θα τυφλώσει τους δικαστές. Αν ο πολιτικός αυτουργός, αυτής της ιλαροτραγωδίας, είχε μελετήσει λίγο καλύτερα, τους αρχαίους κλασικούς, αυτό που έγραψε ο Ευριπίδης.

«Αλλ’ η Δίκη γαρ και κατά σκότον βλέπει. Αλλά η δικαιοσύνη, βλέπει και στο σκοτάδι».

 

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες