Μαργαρίτης Σχοινάς για Qatargate: «Πήρα δώρο μια μπάλα κι ένα κουτί σοκολάτες»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απάντησε στα δημοσιεύματα πως ερευνάται για πιθανή εμπλοκή στο Qatargate.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να παραμείνει το προπύργιο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο σχετικά με τις προτάσεις για την ασφάλεια, μετά τη συνεδρίαση του Σώματος των Επιτρόπων εστιάζοντας στην ανάγκη για διαύγεια και διαφάνεια.

Υπογράμμισε ότι το ΕΚ πρέπει να είναι «κάτι για το οποίο οι Ευρωπαίοι μπορούν να είναι περήφανοι. Και αυτή την εβδομάδα, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν νιώσει περήφανοι. Αντίθετα, υπάρχει οργή και απογοήτευση – και ειλικρινά όλα δικαιολογημένα».

Παράλληλα, ο κ. Σχοινάς ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με ευλάβεια, σχολαστικά αναπαρήγαγα την πολιτική της Κομισιόν» ενώ όσον αφορά το ζήτημα της εργασιακής νομοθεσίας είπε ότι εξέφρασε όχι μόνο την πολιτική της Κομισιόν, αλλά την πολιτική του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

«Για μένα μετά από 32 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, υπάρχει μόνο φως. Θα συνεχίσω να τουιτάρω ως δείγμα διαφάνειας» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το εάν έλαβε δώρα από το Κατάρ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε ότι πήρε μία μπάλα, ένα κουτί σοκολατάκια, τα οποία όπως επισήμανε, τα άφησε στον οδηγό που τον πήγε και τον έφερε από το στάδιο, καθώς και μερικά αναμνηστικά του παγκοσμίου κυπέλλου, όλα κάτω από όριο το οποίο επιτρέπει η Κομισιόν.

«Για να υπάρχει όλη η εικόνα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι στους υπουργούς της κυβέρνησης τους οποίους συνάντησα, έδωσα τα γνωστά για την πολυτέλειά τους δώρα της Κομισιόν, ένα κερί και ένας πρες παπιέ» προσέθεσε χαριτολογώντας.

Τέλος, παρεμβαίνοντας στη συνέντευξη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερικ Μαμέρ επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων (σ.σ. συμπεριλαμβανόμενων των κ.κ. Σχοινά και Γιόχανσον που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου). Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνει τα αυτονόητα με κάθε ευκαιρία, κατέληξε ο Ερικ Μαμερ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες