Με τη συμμετοχή Τσιάρα η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών

Με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη συζήτηση που έλαβε χώρα κυριάρχησαν τα ζητήματα της έκδοσης της εφαρμοστικής ΚΥΑ για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις, οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για αλλαγές στον Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών, που δίνουν τη δυνατότητα έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων και η ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τη δημιουργία, όπου δεν υφίστανται, και λειτουργία των αναδιανεμητικών λογαριασμών.
Στη σχετική τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας τόνισε πως «η Ελληνική Δικαιοσύνη μπαίνει σε μια νέα ψηφιοποιημένη εποχή, στην όποια ο χώρος των δικαστικών επιμελητών συμμετέχει αποφασιστικά με την δική του εξέλιξη και τα δικά του βήματα».
Ακόμη, όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης «προαναγγέλθηκε η έκδοση στο αμέσως προσεχές διάστημα της σχετικής ΚΥΑ, η όποια θα ρυθμίζει τα επιμέρους ζητήματα εφαρμογής του νέου άρθρου 122α του Κ.Πολ.Δ. για την ηλεκτρονική επίδοση, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολίτικης».
Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε, πως η αλλαγή του άρθρου 1 του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών για τη δυνατότητα έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων βρίσκεται σε ένα πολύ καλό βαθμό ωριμότητας, ώστε να προχωρήσει η νομοθέτηση της σχετικής διάταξης, μετά και από συνεννόηση με την επιτροπή αναμόρφωσης του Κώδικα Πολίτικης Δικονομίας.
Η Ομοσπονδία των Επιμελητών χαιρέτησε με ικανοποίηση την παρουσία του κ. Τσιάρα στις εργασίες της Ολομέλειάς της, καθώς είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία υπουργός Δικαιοσύνης συμμετέχει στις εργασίες της Ολομέλειας των Δικαστικών επιμελητών.
Τέλος, ο κ. Τσιάρας κάλεσε την Ομοσπονδία σε «έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο για το ζήτημα των αναδιανεμητικών λογαριασμών».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες