Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας (Εικόνες- Βίντεο)

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, που ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί, για την εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων κοντά στην πλατεία Βάθη. Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες και για ναρκωτικά, αλλά έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κάτι.
Οι μετανάστες (Σύροι, Αφγανοί και Κούρδοι), που διέμεναν σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, από το 2016, στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ, μεταφέρονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.
Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του πρώτου κτιρίου, όπου στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, ενώ γίνεται με εισαγγελική εντολή. Έως αυτή την ώρα έχουν καταμετρηθεί, περισσότεροι από 150 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και 30 παιδιά.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν μια από τις «σκληρές» καταλήψεις μεταναστών και προσφύγων που έκαναν κουμάντο διάφοροι αλληλέγγυοι.
Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχαν ακόμη και τσιλιαδόροι στις γωνιές του κτιρίου προκειμένου να ενημερώνουν για την ύπαρξη αστυνομικών ή τυχόν μέσων μαζικής ενημέρωσης, τους οποίους έδιωχναν και απειλούσαν.
Στο άλλο κτίριο, στην Αχαρνών, κατοικούσαν περίπου 100 άτομα.
Πληροφορίες από τη δήμο θέλουν να έχουν γίνει εκκλήσεις για την εκκένωσή τους δίχως αποτέλεσμα.
Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχουν αποκλειστεί οι γύρω δρόμοι.
Οι αλλοδαποί που διέμεναν στο κτίριο της Αχαρνών, μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Στις έρευνες δεν έχουν εντοπιστεί ναρκωτικά.


Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες