Μεταναστευτικό και στο βάθος… θερμό επεισόδιο – Η ανησυχία και οι ύποπτες κινήσεις των Τούρκων

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την τακτική στο «σκάκι» του Αιγαίου και του Έβρου, που ακολουθεί η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, με μια διαρκώς αυξανομένη πίεση προς τα σύνορα της χώρας μας, με πρόσχημα και «Δούρειο Ίππο» τους χιλιάδες μετανάστες.
Ουσιαστικά οι μετανάστες και η πρόθεσή τους να περάσουν στην Ελλάδα, είναι το πρόσχημα και πιθανώς η αφορμή για ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο μεταξύ των δυο χωρών. Η παθητική στάση και όπως έχει αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα, η προτροπή για εισβολή των μεταναστών από τα χερσαία σύνορα του Έβρου στην Ελλάδα από τις τουρκικές αρχές, ήταν η πρώτη κίνηση στην πρόθεση κλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας. Διόλου τυχαία άλλωστε δεν η αθρόα, ανεξέλεγκτη και καλά σχεδιασμένη μεταφορά μεταναστών στην Αδριανούπολη, με πούλμαν παρόμοια με αυτά που μετέφεραν τζιχαντιστές στην Τουρκία, αλλά και ταξί, τα οποία πλήρωναν οι κατά τα άλλα πάμφτωχοι μετανάστες. Διαπιστωμένα, ενεργό συμμετοχή στα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών στον Έβρο, είχαν άνδρες της στρατοχωροφυλακής ένστολοι ή μη.
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπως έχει γράψει το lawandorder.gr, διαπίστωσε την παρουσία πυρήνων των 10 ατόμων σε διάσπαρτα σημεία που εξελίσσονταν οι συγκρούσεις, ενώ έχουν καταγραφεί να εκτοξεύουν χημικά με πολυβομβιδοβόλο τύπου Xatsan HTLG 003.
Σε δεύτερο χρόνο η Τουρκία αποφάσισε την αποστολή 1.000 αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, για να «προστατεύσει» τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί. Θεωρείται δεδομένο πως και η ελληνική πλευρά θα αναπτύξει στην περιοχή άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Ο κυριότερος φόβος των ελληνικών αρχών είναι το ενδεχόμενο κάποιας προβοκάτσιας που θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο μεταξύ των δυο χωρών. Με δεδομένη δε και την διαπιστωμένη διασπορά fake news, από την τουρκική πλευρά, ένα «ατύχημα» το οποίο ενδεχομένως να προκληθεί από Τούρκους, αλλά να «χρεωθεί» στην Ελλάδα, σε μια στιγμή έντασης, είναι ικανό να πυροδοτήσει μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων, για τις οποίες όμως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας είναι προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν.
Διαβάστε επίσης:
Ο φόβος της μαζικής απόβασης στα νησιά – Σχεδιάζεται «το σφράγισμα» των θαλασσίων συνόρων

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

162 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες