Μετατρέπουν τον αστυνομικό σε εισπράκτορα οφειλών

Με ένα ακόμη πάρεργο αναμένεται να φορτωθεί ο Έλληνας αστυνομικός από το πρωί της Δευτέρας που θα κληθεί να… κόβει κλήσεις σε πολίτες που δεν θα φορούν μάσκες σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Δηλαδή την στιγμή που υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αναμένουν εκτίναξη της εγκληματικότητας στην μετά lock down εποχή, οι αστυνομικοί θα μετατραπούν σε εισπράκτορες και… «μπαμπούλες».
Επίσης θα πρέπει να αντιληφθούν στην κυβέρνηση πως ο ρόλος του αστυνομικού δεν είναι για να… τρομάζουν οι παραβάτες της μάσκας, αλλά για να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη, είναι σύμμαχός τους, όχι τιμωρός!
Ο αστυνομικός ήταν παρών όταν κλήθηκε να αποτρέψει τις συγκεντρώσεις, τις μετακινήσεις, τον συνωστισμό, πάντα για την διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας, αλλά κάπου θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο ρόλος του αστυνομικού είναι διαφορετικός.
Ο σεβασμός για την διασφάλιση της υγείας του ατόμου είναι υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας και κυρίως, τον συνειδητοποιημένων πολιτών.
Για αυτό θα πρέπει ο αστυνομικός, από το πρωί της Δευτέρας να επιστρέψει στα καθήκοντά του, όπως θα επιστρέψει και η καθημερινότητα των πολιτών, έστω και σημαντικά διαφοροποιημένη.
Τα έκτακτα μέτρα πρέπει να διατηρηθούν έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, την Δευτέρα πρέπει να ξημερώσει μια νέα ημέρα, χωρίς υπερβολές αλλά με σεβασμό και ατομική ευθύνη, με την πολιτεία αρωγό και συμπαραστάτη, με σεβασμό στους πολίτες και τον αστυνομικό.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες