Μητσοτάκης: Μέτρα 1,1 δις ευρώ για ανάσχεση ακρίβειας – Στόχος η ενίσχυση κατώτερης και μεσαίας τάξης

Για ένα τρίμηνο πρόγραμμα πρόσθετων ενισχύσεων έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανακοίνωσε μέτρα ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια πολίτες, αλλά και ενίσχυση σε νοικοκυριά με εισόδημα ως 30.000 ευρώ.

Επιπλέον, στα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση προβλέπεται έκτακτο επίδομα για τους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους τους επόμενους τρεις μήνες. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια γενναία επιδότηση των λογαριασμών του ρεύματος σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Σε ό, τι αφορά στα καύσιμα, προανήγγειλε κάλυψη της αυξημένης τιμής ως και 180 λίτρα για την κίνηση των οχημάτων ιδιωτών. «Όλα αυτά πλαισιώνονται από τον νέο ΕΝΦΙΑ και την δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι δυστυχώς χαμηλοί» σημείωσε ο πρωθυπουργός για τα μέτρα που θα εξειδικεύσουν οι υπουργοί της κυβέρνησής του την Πέμπτη.

Απέναντι σε όλα αυτά, όπλο μας παραμένει η γλώσσα της αλήθειας, ο ρεαλισμός και το αποτέλεσμα.

Αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες