Μητσοτάκης σε Πελόζι: «Μεγάλο προνόμιο για εμένα να μιλήσω στο Κογκρέσο – Οι χώρες μας είχαν κοινές πορείες»

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι λίγες ώρες προτού μιλήσει στο Κογκρέσο.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός στάθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ από τη πλευρά της η Πελόζι ευχαρίστησε τη χώρα μας για όλα όσα έχει προσφέρει, κυρίως στο θέμα της Ουκρανίας.

Πελόζι: Μαθαίνουμε από τους Έλληνες, κι εκείνοι μαθαίνουν από εμάς

«Καλωσορίζω τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Καπιτώλιο. Η Ελλάδα όπως γνωρίζετε έχει δημοκρατικές αρχές από την αρχαιότητα. Είναι η πηγή της έμπνευσης για την ίδρυση της χώρας μας. Εμείς ήμασταν η πηγή έμπνευσης για την Ελληνική Επανάσταση πριν από 201 χρόνια. Δεν μπορούσαμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια λόγω της πανδημίας», ανέφερε αρχικά η Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος καλωσόρισε χθες τον πρωθυπουργό σε μια όμορφη τελετή εορτασμού και αλληλοσεβασμού, και κάνουμε κι εμείς το ίδιο σήμερα εδώ. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη φιλί μας και τη συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ. Αναγνωρίζουμε τον ρόλο της Ελλάδας και την προσφορά της στο θέμα της Ουκρανίας. Βοήθησε τους πρόσφυγες και αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέφερε: «Έχουμε αρκετά να συζητήσουμε σήμερα. Όπως πάντα λέμε «μαθαίνουμε από τους Έλληνες κι οι Έλληνες μαθαίνουν από εμάς». Είμαστε δυο δημοκρατικά έθνη και είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Καπιτώλιο».

Μητσοτάκης: Στο ισχυρότερο επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ

«Είναι ένα πραγματικό προνόμιο να αντιπροσωπεύω την ελληνική δημοκρατία και να είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που του προσφέρεται η τιμή να απευθυνθεί στο Κογκρέσο. Μιλήσατε για τις κοινές Αρχές μας στη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία θεσπίστηκε στην Αθήνα πριν από 25 αιώνες. Οι χώρες μας είχαν κοινές πορείες. Παλέψαμε στην ίδια πλευρά στους Παγκοσμίους Πολέμους, αντιμετωπίσαμε τις ίδιες δυσκολίες», είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα, οι σχέσεις μας είναι στο ισχυρότερο και καλύτερο επίπεδο που έχουν βρεθεί ποτέ. Είναι μεγάλο προνόμιο για εμένα να μιλήσω στο Κογκρέσο, για να συζητήσουμε για αυτή την ξεχωριστή σχέση των χωρών μας και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστώ εκ μέρους του ελληνικού λαού που μου κάνετε την τιμή να είμαι εδώ σήμερα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες