Μονεμβασιά: Σήμερα η απόφαση για τον 52χρονο – Αναμένεται η ψυχιατρική εξέταση

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η απολογία του 52χρονου, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά, με το αυτοκίνητό του.

Μέχρι την τελική απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα θα κρατηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Σήμερα η ψυχιατρική εξέταση στον 52χρονο

Παράλληλα, σήμερα θα εξεταστεί από ψυχίατρο, ο οποίος θα κάνει την πραγματογνωμοσύνη και με βάση τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης ανακριτής και εισαγγελέας θα λάβουν αποφάσεις για την τύχη του.

Την Τετάρτη ο συνήγορος του 52χρονου Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι η αιτία της τραγωδίας είναι είτε η κληρονομικότητα ψυχιατρικών διαταραχών, είτε η μεγάλη ποσότητα κορτιζόνης που του χορηγήθηκε στο πλαίσιο θεραπείας που λάμβανε για τη μέση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην αρχική του κατάθεση, ο 52χρονος υποστήριξε ότι λάμβανε κορτιζόνη λόγω προβλημάτων υγείας που έχει και ότι δεν θυμάται τίποτα από τις εγκληματικές του πράξεις. «Πριν το γεγονός ήμουνα στο σπίτι και ξεκίνησα να κάνω βόλτες στη Μονεμβασιά με το αυτοκίνητο. Τότε μου συνέβη κάτι και αντί να πάω στην Πλατεία, σπάω τον μονόδρομο να μπορέσω να φτάσω σπίτι μου. Εγώ ήθελα να κόψω δρόμο, να πάω γρήγορα σπίτι για να τελειώσει η ταλαιπωρία που ένιωθα εκείνη τη στιγμή, είχε κολλήσει το μυαλό μου. Θυμάμαι ότι μου φωνάζανε: “Σταμάτα το αμάξι, πάτησες τον άνθρωπο, πάτησες το μηχανάκι”. Από εκείνη τη στιγμή δεν θυμάμαι, θυμάμαι ότι κάπου σταμάτησα. Μου λένε ότι παρέσυρες τον έναν 200 μέτρα, τον άλλον 300. Δεν θυμάμαι», είπε μεταξύ άλλων.

«Την προηγούμενη ημέρα είχε εκδηλώσει ψυχωσικό επεισόδιο»

«Από την έρευνα που έχω κάνει με τους συνεργάτες μου και σε συνεργασία με καθηγητές ψυχιατρικής, προκύπτει ότι αυτό το έγκλημα είναι αδιανόητο. Βεβαίως με τον εντολέα μου δεν έχω καταφέρει να μιλήσω ούτε ένα λεπτό. Το ίδιο και οι συνεργάτες μου. Η κατάσταση της ψυχικής του υγείας είναι ακραία διαταραγμένη», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Οι ψυχίατροι εκτίμησαν ότι ή το κληρονομικό στοιχείο που υπήρχε, το γονιδιακό, το οποίο επηρεάστηκε από τη διπολική διαταραχή της μητέρας του, η οποία της είχε εκδηλωθεί στην ίδια ηλικία με αυτή του εντολέα μου. Όπως είπαν όλοι τους, επειδή στα χέρια μας βρίσκονται, μετά από πολύ μεγάλη πίεση, όλα τα στοιχεία της περιθάλψεως του εντολέα μου από γιατρούς ιατρικού κέντρου της Μονεμβασιάς, ξέρουμε ότι για ένα πόνο στη μέση του έδωσαν τεράστιες ποσότητες κορτιζόνης», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Και συμπλήρωσε: «Οι ψυχίατροι είπαν ότι αυτές οι ποσότητες κορτιζόνης σε έναν οργανισμό παρθένο, που δεν είχε πάρει ποτέ φάρμακα στη ζωή του, μπορεί να προκαλέσουν οξύτατο ψυχωσικό επεισόδιο. Ή το ένα ή το άλλο είναι η αιτία. Όταν ο κατηγορούμενος συνέλθει θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί».

«Υπάρχουν εφτά καταθέσεις ότι από την προηγούμενη ημέρα είχε εκδηλώσει ψυχωσικό επεισόδιο. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η όλη μεταχείριση του κατηγορουμένου είναι ατυχής. Εγώ έχουμε να κάνουμε με τροχαίο ατύχημα. Έτσι το μεταχειρίστηκε αρχικά η Αστυνομία. Μετά άλλαξαν τα πράγματα», κατέληξε ο συνήγορος του 52χρονου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες