Μπένος: Τι θα πει στον πρωθυπουργό και κυρίως τι θα ζητήσει;

Μιλούσε από το τηλέφωνο και άκουγε κανείς το κύμα να σκάει στην παραλία. Ο Σταύρος Μπένος, ένα 24ωρο προτού συναντήσει τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, απολάμβανε τις τελευταίες βουτιές στη θάλασσα της Μάνης, στον τόπο καταγωγής του.
Σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της αποκατάστασης των ζημιών στην Βόρεια Εύβοια και η ανακούφιση των πυρόπληκτων. Στη συνάντηση αναμένεται να είναι και ο νέος υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Έτσι για τον κ. Μπένο αρχίζει μια καινούργια αποστολή…
«Ξέρεις, αυτή θα είναι η τελευταία μου αποστολή. Έως τώρα έχω περατώσει άλλες τρεις: Την αποκατάσταση των ζημιών στην Καλαμάτα, την ίδρυση των ΚΕΠ και το “Διάζωμα”. Τρεις ειδικές αποστολές έχω κάνει έως τώρα για αυτό λέω ότι αυτή θα είναι “η τελευταία”. Αλλά, να ξέρεις, όταν πρόκειται για εθνικό σκοπό έχω απόθεμα δυνάμεων», δήλωσε στον «Βηματοδότη», ενώ ετοιμαζόταν για να ταξιδεύσει στην Αθήνα.
Τι θα πει όμως στον πρωθυπουργό στη συνάντησή τους και κυρίως τι θα ζητήσει; «Δεν πρόκειται να ζητήσω ούτε οφίτσια, ούτε θώκους, ούτε αξιώματα, ούτε αμοιβή. Αυτή είναι και η συμφωνία μας, δεν δέχομαι αμοιβή, θέλω να είμαι εθελοντής πολίτης, έτσι όπως ήμουν πάντα σε όλη μου τη ζωή. Γιατί όταν κάνεις κάτι για την πατρίδα δεν έχει πουθενά θέση η αμοιβή», λέει.
Όσο για την τελευταία του αποστολή του που μόλις αρχίζει, αναφέρει ότι την θεωρεί ως εθνικό καθήκον και ότι αυτός ήταν λόγος που δέχθηκε αμέσως την πρόταση του Πρωθυπουργού. Δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να στεφθεί με επιτυχία. Για το πού θα στεγάζεται δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν και μία σκέψη είναι στεγαστεί μαζί με το επιτελείο του, ο οποίος ο ίδιος θα επιλέξει, στο κτίριο της Βασ. Σοφίας, δηλαδή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκεί όπου θα έχει γραφείο και ο κ. Τριαντόπουλος. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον κ. Μπένο, γιατί, όπως επαναλαμβάνει «ήμουν και θα παραμείνω εθελοντής πολίτης».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες