Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου για φονικό στον Μυλοπόταμο: «Επανερχόμαστε για ακόμα μια φορά και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου έβγαλε ανακοίνωση για το φονικό στον Μυλοπόταμο, τονίζοντας πως «επανερχόμαστε για ακόμα μια φορά και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου».

«Η Ένωσή μας, πολλάκις κατά το παρελθόν, είχε αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, λόγω τις λειψανδρίας, της μη ορθολογικής κατανομής του προσωπικού και της έλλειψης σχεδιασμού, σε συνδυασμό με την ιδιάζουσα εγκληματικότητα του Νομού», σημειώνεται στην ανακοίνωση επίσης.

Η ανακοίνωση:

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε για ακόμα μια φορά και να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου!

Η Ένωσή μας, πολλάκις κατά το παρελθόν, είχε αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, λόγω τις λειψανδρίας, της μη ορθολογικής κατανομής του προσωπικού και της έλλειψης σχεδιασμού, σε συνδυασμό με την ιδιάζουσα εγκληματικότητα του Νομού.

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2020, είχαμε αναφέρει τα παρακάτω απευθυνόμενοι στην τότε Φυσική και Πολιτική ηγεσία: ”Με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα στην περιοχή
του Μυλοποτάμου και όχι μόνο, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι: Μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει, στην Ένωση μας, παραβατικές συμπεριφορές, που λαμβάνουν χώρα στο νομό μας και αφορούν το ”Νόμο περί ζωοκλοπής” και το ”Νόμο περί όπλων”, από άτομα, τα οποία έχουν την λανθασμένη εντύπωση, ότι είναι υπεράνω του νόμου ή/και ότι μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να προβούν σε αυτοδικίες μένοντας ατιμώρητοι.

Η Ένωσή μας είχε επισημάνει και στο παρελθόν την κατά καιρούς, αδράνεια και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας στην εγκληματικότητα, τις κάθε μορφής παρεμβάσεις στο αστυνομικό έργο, την κακοδιαχείριση του προσωπικού και την έλλειψη πολιτικής βούλησης, καταστάσεις που οδήγησαν, στο παρελθόν αλλά και σήμερα, σε αιματηρά γεγονότα.

Επειδή βρισκόμαστε στο ίδιο έργο ξανά θεατές: είτε με όπλα που βγαίνουν στο όνομα της κακώς νοούμενης ”παράδοσης”, είτε με κτηνοτρόφους που λυμαίνονται ανεξέλεγκτα περιοχές
δημιουργώντας πρόβλημα σε τοπικές κοινωνίες, είτε με άτομα που απειλούν ”με το ξέρεις ποιος είμαι εγώ” και ”το έχω μπάρμπα στην Κορώνη” ή επενδύουν στον εκφοβισμό των πολιτών
με απώτερο σκοπό τη ”σιωπή”, θα μας βρουν απέναντι τους! Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζαμε και στηρίζουμε την προσπάθεια των συναδέλφων μας, που δραστηριοποιούνται-επιχειρούν στο Νομό, με σκοπό να εξασφαλίσουν και να απολαύσουν οι πολίτες το έννομο αγαθό της δημόσιας ασφάλειας και ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουμε ξανά τη δημιουργία ”ΆΒΑΤΩΝ”.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι μόνο αστυνομικό καλούμε την πολιτεία και τους φορείς να εφαρμόσουν άμεσα ευρύτερα σχέδια κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δράσης
στην περιοχή και τους φιλήσυχους πολίτες να συμπαρασταθούν ενεργά στην προσπάθεια εφαρμογής της νομιμότητας.

Ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφουγκραζόμενος, τα προβλήματά μας, ενίσχυσε το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, με 25 αποσπασμένους αστυνομικούς, οι οποίοι σήμερα μειώθηκαν κατά το ήμισυ. Δύο χρόνια πέρασαν, Φυσική και Πολιτική ηγεσία άλλαξαν και όμως τίποτα όσων αφορά τα ανωτέρω δεν έχει αλλάξει! Κύριοι, με αποσπάσεις και προσωρινές λύσεις τα προβλήματα
δεν λύνονται. Γι’ αυτό προτείνουμε, την ΑΜΕΣΗ ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης με ΜΟΝΙΜΟ αστυνομικό προσωπικό, ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, κατά τις επικείμενες έκτακτες – συμπληρωματικές μεταθέσεις και τοποθέτηση του προσωπικού στις νευραλγικές Υπηρεσίες. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το προσωπικό που υπηρετεί σε αρκετές Υπηρεσίες ΣΗΜΕΡΑ, δεν επαρκεί για να στελεχωθούν βασικά όργανα, όπως ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και εποχούμενες περιπολίες.

Προτείνεται ΑΜΕΣΗ επανίδρυση του Τμήματος Ασφαλείας Μυλοποτάμου και επάνδρωσή του με επαρκές νέο προσωπικό και όχι ανακυκλώνοντας το ήδη υπάρχων, υποστελεχώνοντας τις ήδη
υποστελεχωμένες λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού.

ΑΜΕΣΗ στελέχωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης με ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς, στην δύσκολη κατά κοινή ομολογία αποστολή της, που αφορά προανακριτικές ενέργειες και σχηματισμό δικογραφιών, για σοβαρά εγκλήματα και εξιχνίασή τους.

ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του υποστελεχωμένου ΤΑΕ Μυλοποτάμου.

ΑΜΕΣΗ αναβάθμιση και ενίσχυση του Υπηρεσιακού στόλου οχημάτων της Δ.Α. Ρεθύμνης, κυρίως με συμβατικά οχήματα, συγκριμένων προδιαγραφών(4×4) ώστε να μπορούν να επιχειρούν στις
δύσβατες περιοχές του Νομού.

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ των ποινών και των χρηματικών κυρώσεων, σε παραβάσεις που αφορούν την Αστ/κή Διάταξη 1/2006, Νόμου περί Ζωοκλοπής, Περί όπλων και Ναρκωτικών.

Ελπίζουμε τα ανωτέρω να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους έχοντες το γενικό πρόσταγμα και να μην βρεθούν για άλλη μια φορά στον κάλαθο των αχρήστων!

Επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα»!

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες