Νέα ταυτότητα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέος τύπος δελτίου ταυτότητας έρχεται για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως προανήγγειλε ο ΥΠΕΘΑ, Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου.
Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η νέα ταυτότητα «θα υποστηρίζει και υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης», ενώ ο ΥΠΕΘΑ αναφέρθηκε και σε λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό:
-Ο διαγωνισμός διενεργείται με μέριμνα του συνερωτώμενου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατός από μέρους μας (σ.σ. ΥΠΕΘΑ) ο προσδιορισμός του κόστους και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του εν λόγω έργου.
-Η ολοκλήρωση έκδοσης της προβλεπόμενης, στο ν.4609/2019 (Α΄67), κοινής υπουργικής απόφασης, βάσει της οποίας θα εκδοθούν νέα δελτία ταυτότητας για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει ως προϋπόθεση την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού και
-Αναφορικά με την οικονομική επιβάρυνση, με βάση το άρθρο 321 παρ.1 του ν.4781/2021 (Α΄31), το κόστος έκδοσης των διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων βαρύνει τον φορέα, ο οποίος ζητεί την έκδοσή τους ή τον φορέα στον οποίο υπηρετεί ο αιτούμενος την έκδοση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες