Νέα υπόθεση απάτης ηλεκτρονικού «ψαρέματος» με θύμα μια 50χρονη – Έχασε 11.000 ευρώ σε δευτερόλεπτα!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μια έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για την εξιχνίαση μιας νέας υπόθεσης διακεκριμένης απάτης τύπου «phishing» με θύμα μια 50χρονη, κάτοικο Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη dimokratiki, το πρωί της Πέμπτης, μια 50χρονη ημεδαπή, έμπορος, κατήγγειλε ότι την 20η Ιουλίου 2022 το απόγευμα δέχτηκε μια κλήση στο σταθερό τηλέφωνο του καταστήματός της από ένα ελληνικό αριθμό κινητής τηλεφωνίας από άτομο που της συστήθηκε ως «Μ.Τ» ο οποίος την έπεισε ότι ήθελε να της καταθέσει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ για την αγορά εμπορευμάτων από υπάλληλό του, που επρόκειτο να επισκεφθεί το κατάστημα.

Πίστεψε ότι πράγματι επρόκειτο για πελάτη και όταν της ζήτησε τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου προκειμένου να της καταθέσει μέσω εφαρμογής το χρηματικό ποσό, του το έδωσε.

Η 50χρονη έλαβε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό της που της ζητούσε να ακολουθήσει έναn υπερσύνδεσμο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή. Εισήλθε σε ένα περιβάλλον που προσομοίαζε με αυτό της ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας και εισήγαγε τους κωδικούς της.

Ο απατεώνας την ενημέρωσε πως θα λάβει έναν εξαψήφιο κωδικό τον οποίο μόλις έλαβε του τον έδωσε. Όταν τελείωσε η υποτιθέμενη συναλλαγή διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί από τον λογαριασμό της 11.000 ευρώ και είχαν μεταφερθεί σε λογαριασμό ενός τρίτου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες